Start
Uppåt


Kalifornien - USA Dag 1 & 2 i Hollywood

Så var det dags igen, även detta år så bestämde vi oss för att stanna hemma och ta det lugnt istället för att spendera massa slantar på att åka bort, när vi ändå trivs så bra hemma!

Men, som vanligt, ramlade det in ett mail från någon resebyrå och den här gången var det MyPlanet som lockade med "bilaruntresor" på olika ställen i världen.
Vi har alltid haft en önskan om att hyra husbil i USA så detta verkade väldigt lockande. Fast det är klart, man kan ju alltid bättre själv... Så vi började räkna själva!

När vi räknat på flygbiljetter och hyra av husbil (tre veckor) så var vi redan uppe i mer än MyPlanets pris och där ingick: Bil (Chevrolet Trailblazer) med fria mil, navigator och alla hotell så det var inget att snacka om.
Nu förväntade vi oss billiga, sjabbiga motell med påkostade fasader men inte då - alla hotell var i toppklass, 3, 4 eller 5 stjärniga!

Dag 1:
Flyg från Landvetter till Amsterdam och sedan direkt till Los Angeles.


Vår lilla flygmaskin Amsterdam-Los Angeles


Flög över England sedan Island och tittade ut genom fönstret och såg inlandsisen på Grönland - häftigt!

 

Vidare över New Foundland och ner över hela USA till Los Angeles.
Efter den sedvanliga, misstänksamma, incheckningen på flygplasten tog vi Avis egen buss till hyrbilscentret. Vår beställda bil fanns inte men fick en annan som åkte framför näsan på oss med en annan gubbe vid ratten. De frågade då om vi kunde tänka oss en större SUV? Jajamänsan, det gör vi gärna. Han tittade klurigt i sina papper och tittade upp och frågade: A very big SUV? -Självklart svarade vi och fick vår Yukon, bilen drog i och för sig 2,5l bensin per mil men literpriset var ca 5:- så vadå... (en sexliters V8 på 286hk och automat)

Undrar vad det kallas när det är en tjej som kör???

Flyttade in i bilen, la in första hotellet och drog iväg i kvällsrusningen i Los Angeles...


Passerade massa kända gator och stadsdelar, känns väldigt konstigt att faktiskt vara där. Vårt hotell låg ett par kilometer från Universal Studios i Hollywood och är ett av hotellen där skådespelarna brukar bo.

 
Bara för att...

 

Var ganska trötta när vi kom fram men gick i alla fall ut och käkade på något dåligt halvkinesiskt ställe, sedan till hotellet och somnade sött.
Hotellparkeringen kostade ca 300:-/dygn... Attans...

Kan inte släppa henne ur sikte en sekund... Första bästa karl i uniform och var hittar man Kerstin...

 

Dag 2:
Dags att ta gratisbussen upp till Universal Studios

för att kolla in hur det ser ut. Förväntade oss någon liten nöjespark i bästa turistfällestil men OJ vad vi blev positivt överraskade!
Restauranger, pubar och affärer som en normal småstad i Sverige.

Här är vi, Anders till vänster och Kerstin till höger... Beroende på hur man ser det...


Kerstin plåtar sina intressen...


En av gatorna inne på Universal. (Kanske inte som vilken svensk småstad som helst, men ändå...)


Kerstin plåtar - igen...


Åkte en busstur inne på området som visade sig vara värsta äventyrsresan! Vi satt I bussen PÅ den bron NÄR den rasade!!! (Det var dagens enda lektion i svenska...)


Vidare genom gamla Vilda Västernstäder mm mm


Här är "havet" där Hajen spelades in - sjön är inte större än så...


Kerstin satt beredd med kameran ifall något skulle "dyka upp" och blev så rädd när Hajen plötsligt attackerade oss så hon tryckte av kameran - sikken bild det blev!


Nä, det är INTE vårt plan, vår landning var mycket mjukare...


Här kör vi in i en tunnelbanestation. Väl inne börjar allt skaka och perrongen bryts upp vid sidan om oss. nerför rulltrapporna kommer miljoner liter vatten och träffar bussen samtidigt som en tankbil rasar genom taket på andra sidan. den fattar eld och glider på sidan mot oss samtidigt som ett höghastighetståg kommer ut ur det andra röret, träffar tankbilen (som exploderar) och tåget viker sig upp i luften och ÖVER oss. det var väl i stort sett allt. Förutom alla kryp som kom fram ur väggarna, miljarder skalbaggar, och sedan blåste små inbyggda munstycken stötar med tryckluft på oss så det kändes som om odjuren kröp omkring på oss... HÄFTIGT!!!

Efter detta var det dags för några öl, igen, och kanske något lite smått att äta till det. Servitören rekommenderade att vi skulle DELA på en FÖRRÄTT, vilket lät lite snålt men varför inte börja med det...

Det räckte till oss båda kan jag lova!


Nu hade vi fått igång öltarmen så vi drog vidare till Hard Rock Café Hollywood


Och Kerstin lånade kameran igen... Goa gubbar som jobbar!


Massor av gitarrer på väggarna av mer eller mindre kända artister - den här är ju rätt känd, faktiskt. Johnny Kontant på svenska! (Det var sista lektionen - jag lovar...)


Handtaget på toan

 

En otroligt spännande dag med besök i olika studios där de förklarade alla hemligheter i filminspelningarna, vi åkte båt genom Jurassic Parkoch Kerstin hittade sin själsfrände


Kollade in bilar. Känns den igen? Tillbaka Till Framtiden...


Nu ser det ut som att det börjar bli dags för Farbror och Tant att gå hem och lägga sig...

 

Fortsättning Dag 3: Beverly Hills mm