Start
Gammdagbok

De senaste händelserna ser du numera redan på Startsidan


Här kan du läsa om vad som hände på pensionatet
fram till 130925
(senaste uppdateringarna på Startsidan)

 

130925
Solskenet bara fortsätter!
Idag är en historisk dag, Dagboken avslutar sitt uppdaterande här (det var väl i och för sig en smula sporadiskt) och övergår till Facebook.
Det är alltför tidskrävande att uppdatera flera olika sidor på nätet och Facebook når så många fler. Dessutom får alla som vill chansen att kommentera eller ställa frågor på Facebook, det ligger i tiden helt enkelt.
Vill du inte skaffa dig ett Facebook-konto så behöver du absolut inte göra det. Du kan läsa och ta del av allt vi skriver och alla bilder mm, det enda du inte kan göra utan konto är att kommentera.

130829
Första dagen med mulet väder sedan... minns inte...
Efter den fantastiska sommaren var det dags för vår lilla semester. Fem veckor av strålande sol och vår tid var kommen, det verkade torna upp sig till höstväder den 19:e augusti.
Vi gav oss iväg i vår gamla husbil och det spöregnade för första gången på hela sommaren. Vi körde mot Smögen och kom nästan till Ljungskile då VI inser att JAG (Anders) glömt routern till bredbandet... Det går ju bara inte, så vi vände hemåt igen. Tur det för då lurade vi vädergudarna så det slutade regna. Sedan fick vi inte en droppe på de 10 dagarna vi var ute!
Först blev det Smögen men där var vi ju förra året så vi körde vidare till underbara Ramsvik någon mil norr om Smögen.
Sedan blev det Fjällbacka, Grebbestad och Strömstad med Kosteröarna. Vi cyklade, solade, badade, åt färska räkor, lyssnade på trubadurer och har helt enkelt haft den bästa semestern på 13 år!! :-) Hemåt sedan över Bullarebygden via Billingsfors till Karlstad. sedan söderut via Ursands Camping i Vänersborg. Då hade vi kollat upp på deras hemsida att restaurangerna var öppna (Restaurangen är ÖPPEN!) så det skulle bli en fin semesteravslutning. Kom fram till campingen och kollade in menyn utanför receptionen, det var massor med goda rätter som bara väntade på oss. Anna i incheckningen upplyste oss om att bommen stänger 22:00 och vi skrattade och sa att vi ska ingenstans, här ska det ätas sista måltiden på restaurangen. Härligt blev svaret och välkomna till Ursand! Jättetrevlig tjej!
Riggade husbilen och fram med en "kommeframmare". Ni förstår säkert.
Hungern sliter i själen och vid 20-tiden knallar vi till restaurangen för att mötas av STÄNGT FÖR SÄSONGEN!
Åter till Receptionen där man talar om att han som har restaurangen, Daniel (har också cateringservice i Trollhättan - akta er) valde att bryta avtalet den 18:e december och stänga!

Det blev en snabb förrätt i husbilen bestående av Soldatens Ärtsoppa och Kerstin snodde ihop en god baconpastagryta till varmrätt - där sparade vi 700 spänn!
Förra gången vi var på Ursand hade vi inbrott i husbilen... Det blir nog inte mer besök där, eller vad tror du Bert Karlsson som är ny ägare?

Nu är vi i alla fall hemma igen och första vovvarna kommer redan imorgon - härligt!!!   :-D

130706
Sommaren kom idag och ska stanna minst en vecka! Grattis alla semesterfirare :-)

Simpson tar hjälp av klöspelaren efter kvällens All-inclusive-buffé...

Nu är vi inne i juli och det är full rulle i alla husen. Nio hundar och 28 katter som kräver uppmärksamhet hela tiden.
Lyckats få ner antalet promenader till fyra i alla fall. Per gång. Alltså fyra kl 07:15, 11:00, 15:00 och 20:00. 16 skogsvandringar om dagen. Många steg blir det!
Lika ofta är vi inne hos katterna och släpper ut dem (ett rum i taget) i korridoren så de får hälsa på sina grannar genom näten - mycket uppskattat!
Alla filtar borstas, golven och bänkarna sopas och lådorna töms också. Ca 20kg EverClean kattsand går det åt varje dag till sopgubbens muttrande... ;)
Vi har nog traktens tyngsta soptunna i juli månad, den töms var 14:e dag så ca 250-300kg bara från katthusen i den...
Vår egen Skrållan flyttar ju alltid in i ett katthus om det finns ett ledigt rum så inatt får hon äntligen ett eget krypin. Tills Rufus & Kajsa kommer imorgon.
Då blir det receptionen igen för henne. Nästa gång hon flyttar in blir 7-12/7, om ingen hinner boka det innan. Hon är såå nöjd ändå!
Kerstin är på resande cowboyboots och spelar på Countryfestivalen, http://americancountryfestival.se/artister.php  i Upplands-Väsby i dagarna två med sitt band Country4U och Cina Samuelson och Karin Risberg i Three Chicks.
Hon kommer hem i morgon kväll och då ska jag sätta henne i arbete igen. Katterna, hundarna och jag längtar efter henne!
 Höres!  /Anders

130619
Varmt och mulet, snart är det dags för utochin-springandet med sillen, nubben och regnet...
Vi har varit på lillsemester i Polen (Sopot), trevligt! 47km lång sandstrand, trevliga människor och ruskigt billigt. Rekommenderas.
Nu börjar vår högsäsong snart och alla underbara katter och hundar har börjat utforska sina rum på Pensionatet.
Många stammisar är tillbaka men också många "nybörjare" som tittar sig lite vilset omkring. "Åhh så många katter och hundar det är här, bäst att fräsa/skälla lite på dem... -Nähä, ingen svarade på det, då är det väl lugnt då"...  ;-)

130429
Riktigt, äkta aprilväder. Mulet, regn, hagel storm och nu sol!
Massor av vovvar här som har det underbart i skogen och med varandra.
Det "stora" katthuset genomgår en omfattande renoverin, det var dags nu - 13 år sedan invigningen och nu är första gången på alla dessa år som det INTE finna en enda katt i det huset. Missarna som är här nu bor i det lite mindre men mysiga "Julianna". Det har bara 6 rum mot det storas 10. Även här har dock alla tillgång till sitt eget lilla uterum dygnet runt och kan gå ut och in som de vill. Och det vill de!
Snart Valborg och prognoserna ser lovande ut. Precis som vanligt kommer det att bli vackert och varmt. Om två veckor...
Den 13:e maj asfalterar vi vår parkering och nedfart mot receptionen så ni som kommer då tvingas gå de sista 50 metrarna. Vi skyltar.
En riktigt trevlig Valborg till er alla!

130102
Nytt år och dag 2 blev solig!


Linus (Golden) har firat nyår med oss och ska vara kvar en vecka till. Pärla (Rhodesian Ridgeback) fick äntligen någon som hon kunde busa runt med ordentligt i hagen. Hennes livskamrat Simba (också Golden) börjar bli lite till åren och gillar mest att gå och lukta på blommorna i skogen. Eller något. Nosar gör hon i alla fall oavbrutet. Tre goa vovvar som alltid går lösa på promenaderna.

130101
Första dagen på det underbara året 2012! ...2013! Ja ni fattar... Man lär sig så småningom...

Idag hämtar och lämnar vi kunderna med vår bil. Det är 45cm djupt vatten på vår lilla väg.

121229
Regn och dis och ishalka
Det mesta av julen är överstökad och vi väntar in det nya året.
Livet på pensionatet har varit ett av de bästa sedan vi startade för över 12 år sedan. Bara snälla hundar (men många), inga skall och inga tendenser till vare sig ilska mot andra hundar.
Alla har ätit, och gjort sig av med julmaten, så som det ska gå till. En del har väl halkat på det hala underlaget, sprungit för glatta livet på platsen och avslutat med ett "ouff" när de landat lite hårt...
Alla fick varsin julklapp på julaftonskvällen bestående av hundkex i form av en tomte och glaserat med luva och skägg. Inte så nyttigt kanske men det är ju jul!

Kylan har övergått i plusgrader och det mesta av snön har försvunnit, kvar är bara ett flera cm tjockt islager...  Broddarna är på!

Vad beträffar katterna så kommer Kerstin med rapport senare. Vi har delat upp oss så att jag tar hundarna och hon katterna, den som blir färdig först hjälper den andra.

Gott Nytt ÅR till er alla därute!  /Anders

 


Sydney - Maine Coon. Jättestor och jättesnäll!

 


121207
Idag - Minus 17 (Minus 20 på morgonen)

Tro det eller ej! Underbart att vara hemma hos djuren!


121206 Två dagar sedan + 32
Nu är vi hemma efter ett par underbara veckor i Karibien.
Isla Margarita i Venezuela!

 

 


Här sitter man i Venezuela, 32+ och svaga vindar. Hu är man funtad när man börjar längta tillbaka till katterna och hundarna???? Knäpp, galen, eller bara tokig???. Hursomhelst, vi har en drömsemester OCH vi har ett drömjobb att komma hem till!! Härlig sits! 

 

 


 

 121115  Hugo och Peggy förra besöket - 07. Nu är båda här igen och leker - men något lugnare. Jag har precis rullat köttbullar som ska hjälpa Peggy att få i sig sina mediciner och Hugo glufsar i sig sina ändå. Men - de är precis lika glada och härliga. De kommer från olika familjer så det är verkligen konstigt att de råkar vara här samtidigt igen. De blev jätteglada att återse varandra :)♥

121113
Dagen började med ett vackert frostig landskap i höstslöjor men blev sedan den vanliga hösten.
Nu är katterna eftermiddagskelade och sista vovvarna är ute med Anders. Själv fick jag stora, stiliga chäfern Chaplin att följa med på koppelfri långpromenad så att jag kunde ta stavarna. Han provade på lite skogsröjning i skogsbrynet och försökte ta med sig några mindre träd hem. Skojig typ! Nästa promenad blir med pannlampa:) Kan meddela att även Bilbo, Dante, Bella och Hugo, Jensen, Biffen, Sotis, Simson och Skrållan mår riktigt fint! :) 

Photo: Norska Skogkatten Simson - helt underbar - lovade att hälsa till Matte och Husse och tala om att livet är coolt på pensionatet. Kramar skickas härmed! :-)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 121108   Norska Skogkatten Simson - helt underbar - lovade att hälsa till Matte och Husse och tala om att livet är coolt på pensionatet. Kramar skickas härmed! :-)

 

121101
Okidoki! Regnet står som spön i backen - det är becksvart och vad tror ni att vi ska göra då? Jodå - rasta alla hundar snart :-). Anders drar tyngsta lasset eftersom jag nattar alla katter först och kanske - bara kanske hinner hjälpa honom (hihi) Pannlampa och regnställ är vad som gäller nu. Det är inte alltid en dans på rosor men det är alltid ett härligt jobb ändå::)


121028
Det är lite som att vara i en Disney-film att städa och kela i katthuset. Alla pratar och kelar och de tre siameserna är helt i extas av att få springa i korridoren och spana in alla de andra katterna. Alfons klättar upp på min rygg och age
rar halsduk och de andra stångar mina smalben så att det hörs! Jag har skrattat mig igenom morgonpasset. Katter är också härliga djur. Anders fick några kalla morgonpromenader i stället - 7 grader men alla vovvar är lika glada för det.


 

121007
Härlig höstdag med sol och ca 10 grader.
Vi hade idag besök av två familjer som ville titta på pensionatet innan de bokade.
Båda verkade nöjda med vad de såg och hörde och bokade in sina älsklingar. (Hundarna alltså)
Katter och hundar kom och åkte under dagen och det var "full rulle" under eftermiddagen.
Anna och Andrea har hjälpt oss i helgen och de är verkligen jätteduktiga!!!
De fick prova flygsimulatorn också och där var de väl kanske inte riktigt lika bra men det tar ju lite tid att lära sig flyga en Boeing 737...
Nu är det dags att gå ut till kvällsrastningarna och kattnattningarna. Det är en så mysig stund att sitta med djuren och bara mysa på kvällen.
121001
Oktober igen och regnet öser ner...

Kom just tillbaka från en hundpromenad. Lagotten Viggo uppfann en egen variant av "Peta in en pinne i brasan". Han sprang in i skogen och hämtade en pinne på ca en meter. Den höll han stolt upp - hela tiden bakom mig och han pockade på uppmärksamhet kan jag lugnt påstå. Resten förstår ni..... :-) Självklart kom rastningsregnet också:))

 

120929
Kul! Vi väntade ut ett fullständigt störtregn och började sedan rasta. Solen tittade fram när jag gick med "mina" vovvar och det var härligt och ovanligt! Kom hem och gick in till katterna, mötte Anders som just skulle börja rasta sina sista två jättestora långhåriga vovvar. Jag hinner in i katthuset - då ÖPPNAR sig himlen igen! Ni skulle ha sett hur de alla tre såg ut - ingen hade regnjacka heller. (Jag fick visst vinstlotten - stackars Anders ;.) Nu vila och laga middag i den ordningen..... Precis alla våra gäster mår jättebra om någon Husse eller Matte undrar. Ingen undantagen! :)

120812
Sommar och sol
Ett långt morgonpass med rastning av alla hundarna och kel och gos med katterna i tre fulla katthus.
Sopning av alla golv, kamning av kattfiltar och tömning av toalådor avslutade med ett dopp i sjön och därefter frulost i morgonsolen.
Nu snart dags att återigen gå ner till gården för att, lite vemodigt, se lilla Bolognaisen Doris och Beaglen Rommel avsluta spavistelsen och åka hem till verkligheten igen.
Även katterna Hopsi & Snuggles samt Sotis måste tillbaka till jobbet i hemmakvarteren. Hoppas att vi ses snart igen allihopa!

120711
Sol och skurar om vartannat. Nu har man ju vant sig så vädret är ju helt underbart. Inga brännskador av solen här inte...
Hoppas att alla mattar och hussar på semester runt om i världen ändå är nöjda och har riktigt trevligt i husbilar, husvagnar, tält och stugor.
Det blir ju faktiskt massa tid att göra annat ännat att komma till ett vackert ställe och lägga sig i sanden och - blunda...
Båtlivet kommer jag själv ihåg. Det räcker...
Må solen lysa över er alla!

120704
Andra dagen med sol och 20-25 grader denna sommaren. Juni regnade bort.
Fullsatt på pensionatet! Sex hundar och 22 katter som stormtrivs och bara njuter av välförtjänt semester.

Nya varmförrådet håller på att ta form. Hit ska vi flytta alla filtar och mattor mm som nu ligger i boden vid sjön.
Det ska bli skönt att få det lite närmare Katt & Hundhusen så man slipper gå över gräsmattan för att hämta nya. Blött...
Boden blir snickarverkstad istället, den är ju lång så man får in plankor mm.
Vi har nu hjälp av Robbin från Sötåsen som gör ett strålande jobb med både hundar och katter. Bosse och Kenta har semester och njuter nu av långa sovmorgnar, fast de har säkert börja längta tillbaka till jobbet?

Efter morgonens bestyr med djuren så blev det dopp i sjön och lite rengöring av sig själv, fantastiskt att kunna tvätta av sig i sjön på jobbet!
Det är lätt att bli "hemmablind", man måste komma ihåg att njuta av allt det vackra vi har runt omkring oss. Sverige ÄR fantastiskt! 

Hoppas att ni alla har det bra därute, var ni än i världen befinner er!

120510
Spöregn. Solen försöker lysa igenom men hat inte lyckats. Än...
Kerstin är i Göteborg för sedvanlig knäspruta och sedan hårdhänt massage.
Jag har checkat in katterna Kajsa, Kitty och Herman. Väntar på schäfern Rossi som kommer i eftermiddag.
Vovvarna som gästar ocss just nu är Mutti & Cheru , Troy & Rago samt Maja & Soffi.
Imorgon kommer även underbara Hugo tillbaka igen. Vilket härligt gäng det är!
Bosse & Kenta har skruvat ihop vägg nr 2 till nybygget som ska innehålla förråd samt en avdelning där man kan duscha hundarna vid behov.
Jeepen är besiktigad och åter i bruk, bara solen kommer fram så man kan ta en sväng till glasskiosken. Genom skogen...
Det ser ut att bli ett rejält snigelår i år, tyvärr. De är ÖVERALLT!!!

120509
Några dagar med sommarväder har övergått i dis och regn igen. Snart så...

Då har vi klarat av alla Påsklovsfirande hundar och katter. Det har varit så där vanligt, härligt fullbokat med spinnande katter och glada hundar. Aldrig tidigare har vi nog haft så många nya bland stammisarna. Över 10 nya familjer denna påsk. Trevligt! Vi får tacka alla våra kunder för att vi får låna era härliga djur så ofta. Vi känner oss verkligen som fosterföräldrar till era älsklingar! Lite sjukstuga har det varit i katthusen med en slagskämpe som kom hit med tratt och ny penicillinkur - en med skadad rygg som inte kunde hoppa utan vi fick handikappanpassa rummet till den sötnosen. En tredje har inga tårkanaler så får vi torka och tvätta varje dag. De sköter sig alla så fint - snälla och tåliga och spinniga trots alla skavanker. Härliga djur.

120320
Igår sa SMHI att "det i alla fall inte blir något regn denna veckan"... Inatt regnade det hela natten, idag duggregn, rått och disigt.

Oj så länge sedan vi skrev i dagboken! Tiden går fort när man har roligt! Snön kom till sist och hundarna blev jätteglada och visst var det vackert!
Bilarna kom tillbaka och körde rally på sjön så den lantliga friden blev lite annorlunda några veckor.
Februarilovet var fullbokat som vanligt och det var roligt med alla glada hundar och spinnande katter.
Vi hade ett hus som vi kallade "utställningshuset". Där hade vi två Birmor, två Maine Coon, Två Siameser, en Oriental och en alldeles vanlig, ståtlig,  huskatt. Det var väldigt mycket prat i det huset - Kerstin fick för första gången konkurrens! Hehe...

Nu har våren kommit och solen skiner. Isen är borta på sjön sedan tre dagar och en del vovvar inledde badsäsongen direkt!
Tyvärr så har fästingarna vaknat också och vår Skogkatt kom in med en jättestor och två små igår. Frontline på - nu börjas det igen.
Sommaren är redan nästan helt fullbokad och det värmer i hjärtat att se namnen på alla vänner som kommer tillbaka. Det kommer att bli en härlig sommar igen!

 

120101
Ett Riktigt Gott Nytt År tillönskas alla kunder, både nya och gamla!
Årets första dag börjar med horisontell nederbörd i form av snöblandat regn och ishalka på vår lilla väg.
Nyårsnatten var helt underbar, vi lät det vara tänt i hundhusen och drog för de tjocka gardinerna så inga fyrfverkeriblixtar kunde leta sig in.
Radion stod på med lite högre volym än vanligt på natten och vi smög ner vid tolvslaget och kikade in genom fönstren i ytterdörrarna.
Alla ligger lugnt och slappar i sina fåtöljer respektive sängar - inga skrämda vovvar här inte. Bättre än så här blir det bara inte!
Fast nog vore det bra med några minusgrader och lite snö...

Även alla 22 katter hade en underbar nyårsafton. Alla fick tonfiskfilé som nyårssupé vid nattningarna och de blev alla tvåbenta när de kände doften - såg jätteroligt ut! :) Vi har tre siameser och en Sally som ensamma står för prat som är högt nog att överrösta radion - roliga typer. Annars är det verkligen bara spinn och mys - precis alla är snälla och harmoniska och det är inte fel att tillbringa några timmar varje dag i katthusen - särskilt inte när man ser Anders hukande gå förbi med alla hundarna i omgångar i regnet. Bara en vovve och en katt åker hem idag så det blir lite "samma samma". Sedan blir det en massa byten av individer och det är alltid trevligt att träffa familjerna och höra hur de har haft det på sina resor. 22 familjer kommer till oss den här första veckan för att hämta och lämna. Det är mysigt!

111125
Telefonen fungerar igen och dimman ligger kvar fast nu blåser det rejält också...

111123
Dis och dimma - ingen vinter i sikte än.
Telefonen fungerar inte...

Ekan ligger kvar på botten - köpt en aluminiumbåt istället. Oskwig 330.

111030
Första dagen med vintertid, väntade 30min längre än vanligt för att vänja gästerna med omställningen så första promenaden blev 06:45 stället för 07:15 som det brukar vara . Skumt det där med tiden... Men, 11 grader varmt var det så tidigt! Näst sista dagen i oktober - otroligt.

Vi har haft fullt upp med både hundar och katter, vi hade 11 hundar här samtidigt och då tvingades vi ändå tacka nej till 3 till.
Som tur var så hade vi underbar Andrea och Anna från Naturbruksgymnasiet här och hjälpte oss i tre veckor. Hjälpte och hjälpte förresten, de tog över i stort sett allt. Hundar, Katter, blomkrukor och planteringar. Djuren fick knappt en lugn stund och det älskade de naturligtvis.
Flickorna var på ett strålande humör hela tiden och det var bara glada miner och kanonbra jobbat. Vi kunde t.o.m komma ifrån på eftermiddagarna och hälsa på min dotter som ligger på Sahlgrenska efter att ha fallit av hästen.

Regnet strilar ner idag men det är "varmt" och fåglarna kvittrar så det är bara att knalla på i vattenpölarna med vovvarna, riktigt go blandning på hundar här nu,  en Rottweiler, en Schäferblandning, en Lagotto, två Indiska Gatuhundar, en Golden och en Rhodesian Ridgeback.
Yorkiesarna Olle & Bosse samt Nakenhunden Tilda åkte hem idag efter en efter att ha varit till glädje för oss och alla besökare ett tag.

Ekan ligger kvar på botten.

110908
Nu har det regnat ett bra tag och ekan har sjunkit tre gånger, nu ska grannen få den så slipper jag ösa...

Augusti är passerat och det är höst i luften. Grannen kommer med kantareller nästa varje dag men de är nu utbytta mot trattisar.
Hundarna och katterna har skött sig alldeles förträffligt även denna sommar, inga som helst incidenter har inträffat. Alla hundar och katter som blev inlämnade blev också återlämnade i samma fina skick som de var när de kom. Fast hundarna kanske var lite mer märkta av lek i skog och vatten... Snabbt fixat med en härlig dusch!

Anders har fortsatt att fylla 50 hela sommaren, först med en avancerad terrängkörning med en Landrover Defender i lerig skogsterräng på Blixåsbanan i Mölndal. (Present från Kerstin)
Sedan en flottfärd på Klarälven med hans bror Per (Present från Per med familj)
Återstår en dag på Skyttebanan. (Present från vännerna Johnny & Cina samt Robert & Susanne)

Kerstin har också roat sig. Först en spelning med hennes egna band Country 4U på Lida Countryfestival utanför Stockholm, sedan Vinstra Countryfestival i Norge.
Allt detta toppades med hennes gamla melodifestivalbidrag, Här Är Min Sång Till Dig, på Pridefestivalen på Kungsträdgården i Stockholm inför 17.000 människor. Hela sommren har varit en lång, lycklig, succé!

En sådan sommar att minnas! Nu tar vi nya tag och njuter av skogspromenader i den friska höstluften med alla dess färger. HÄRLIGT!

110731
Kvavt och lite åska i luften
Ojojoj, vad det var länge sedan jag skrev något här, sorry!
Sommaren har varit häktisk med massor av hundar och katter, fullknökat i alla rum, väntlista och dubbelbokningar. Allt löstes till det bästa.
Tyvärr började två av våra gäster löpa och en hane hade det väldigt jobbigt under tiden, pep och gnällde en hel del.
Nu har tjejerna åkt hem och han är som vanligt igen, världens snällaste och goaste vovve.
Vi har haft, och har, en hel del trevliga praktikanter från olika gymnasier här som hjälper oss med alla djuren, de är sååå duktiga och glada!
Två av dem kommer tillbaka denna veckan för att göra sin tredje! vecka hos oss i sommar. Ska bli skönt att få lite extra hjälp. (mycket...)
På onsdag lämnar vi över till ordinarie personal samt praktikanterna och åker till Stockholm och Pridefestivalen där Kerstin ska sjunga sitt bidrag från Melodifestivalen 1983, Här är min sång till dig. Kapellmästare är Anders Berglund och hans 22-manna symfoniorkester och allt utspelar sig på Stora Scenen på Kungsträdgården!
Massor av kända artister medverkar (och jag har Backstagepass...)
Nu är det dags att rasta igen, på återhörande  ;-)

110214
Kylan kommer och går, minus 17 igår igen...
Sportlovet har börjat och det är åter fullsatt på pensionatet, massor av underbara hundar och keliga katter.
Nysnön som föll häromdagen var så fluffig att några vovvar bara plöjde fram genom snön med nosen så det yrde om dem, gissa om de har kul!
Allt lunkar på som vanligt, sedan sist så har bara pelletsbrännaren, en luftvärmepump samt avloppet gått sönder. Ja, och så tvättmaskinen. Och dammsugaren.
Vi får väl se vad som händer tills nästa gång...   ;-)

110102
Ännu en dag med klarblå himmel och ett fantastiskt vinterväder. Dock ligger det ett centimetertjockt islager på allting efter de 5 plusgraderna igår.
Nyårsaftonen går till historien som den tystaste sedan vi startade för 10 år sedan. Lite raketer på avstånd vid midnatt bara, inga höga smällar alls.
Var ute och gick med en vovve som är ordentligt skotträdd, enligt matte. Plötsligt flög det upp några raketer på himlen och knattrade på rejält, den skotträdde tittade upp, först på himlen, sedan på mig och när inte jag reagerade sökte han i alla fall lite medlidande från storpudeln Molly. Hon tittade undrande på honom och gick vidare. Sedan var den skotträdslan över. Det fortsatte smälla under nästan hela promenaden men han brydde sig inte ens att sluta leka eller nosa i snön. SKÖNT!
Gick ner till hundarna strax efter tolvslaget men de såg mest störda ut för att jag väckte dem, alla låg i sina fåtöljer eller sängar och sov lugnt! Det märks att de är flockdjur innerst inne.  /Anders

Katterna då? Jodå - det spinner fortfarande i vartenda rum! Tror inte att vi har haft så många ljuvliga varelser samtidigt förut. Många nya gäster över jul- och nyår och många gamla kära vänner som kom tillbaka. Stammisarna hjälper oss med att få de nya trygga och spinniga, genom att bara visa hur bra de mår. Det är helt underbart att komma in i katthusen när precis alla börjar spinna och trampa när man närmar sig. Det är lätt att glömma bort tiden inne hos katterna och svårt att gå ut igen. Många timmar blir det - härliga timmar! På jul- och nyårsafton fick alla katter som ville några räkor och det är kul att se reaktionen. De allra flesta blir "tvåbenta" när räkorna börjar serveras och när man sedan går därifrån sitter alla och tvättar sig så där njutningsfullt som bara katter kan. God fortsättning! :) /Kerstin

121222
Milt idag, bara -5. Ytterligare 7-8cm snö har fallit över vårt vackra vinterlandsskap. Ett riktigt Julkort!
Till alla er som undrat, vår isbadande vovve mår alldeles utmärkt. Tack alla ni som frågat och varit oroliga! Det värmer!
Igår hade vi minus 20 grader mitt på dagen och eldade på ordentligt i kaminen. På kvällen steg utetemperaturen till -5 och då blev det varmt inne kan jag lova...
Underbar tillströmning av gäster de här dagarna, imorgon fylls det sista rummet inför julen och friden lägger sig över bygden. Fast inte för oss förstås.
Det är nu vi jobbar för högtryck för att varenda liten kisse och vovve ska känna sig så där speciell som man själv ville som barn. Det blir extra mycket kel och gos och lek samt en och annan liten extragodis då och då, det är ju Jul! Och det ska märkas!
Alla husen har fått nya gardiner med julmotiv och glitter, girlanger och lampor syns lite överallt till mångas glädje. Mest katternas... Mycket att leka med där...  :-)

Vi önskar, hoppas och tror att ni alla får en lika mysig julhelg som vi vet att vi kommer att få. Med 6 hundar och 29 katter blir julen underbar!

 God Jul & Gott Nytt År, ALLA!!!

121204
Iskylan håller i sig, efter flera nätter med 15-20 minusgrader steg det plötsligt till -0,7 igår. Sex timmar senare var det -17 igen. Snön ligger 3-4dm djup och det är vackert!
Hundarna verkar älska snön och kylan men vänder snabbt in till den varma fåtöljen efter promenaderna.
Vår egen hund försvann i förrgår och trots ihärdigt ropande kom han inte tillbaka. Inget ovanligt i sig, han går nästan alltid omkring i skogarna runt gården, men efter ett par timmar började vi bli oroliga.
Gick och letade och ropade - knäpptyst. Tog promenadstigen bredvid sjökanten och bakom en udde såg vi en mörkare fläck - en vak? Lyste med ficklamporna och, mycket riktigt, så besannades våra farhågor!
Med bara nosen och ögon, öron ovanför vattenytan ligger vår älskling! Vi var övertygade om att det var slut för hans del men efter tredje ropet vred han på huvudet mot oss - HAN LEVER!!!
Snabbt hämta stegar för att komma ner för berget och sedan en stege till ut till vaken på den tunna isen. Tar tag i nacken och lyfter upp en 50-kilos vovve på stegen som då brakar igenom med oss båda.
Slänger upp hunden på isen och han börjar gå UTÅT på isen, Kerstin ropar argt och han vänder och går mot henne på klipporna 50m bort. Hon får tag på honom och lyfter upp honom på säker mark.
Resten av kvällen tillbringar han under filtar på vårt värmegolv och tinar långsamt upp. Huttrar och skakar. Äter entrecôte... Dagen efter är han samma gamla vanliga vovve igen men går förbi sjöstigen och tittar åt andra hållet...
En dramatisk dag som slutade lyckligt.
I katthuset råder stilla julefrid, pyntat överallt och små julmissar som ligger spinnande i sina korgar och bara njuter av lampor och utsikten mot den bistra midvinternatten.

 101027
Gråmulet , regn och dis!
Efter de senaste dagarna vintertemperaturer med ner mot 7 minusgrader känns detta väder inget vidare..
Bara att minnas tillbaka några dagar då vi badade i ett 25-gradigt Medelhav utanför Belek i Turkiet - en fantastisk semester!
Nu är vi tillbaka igen, ett katthus redan fullt och fem hundar myser i sina fåtöljer i de varma, torra rummen, de har redan fått två promenader var idag och de har två kvar att längta till, trots vädret. De har dock inte alltför bråttom ut idag i regnet, de ser bedjande på mig "måste vi?" Ajjemän, här ska spanas höstlöv i skogen, troligen en sväng till vattenfallen också, då blir det bad också för de flesta :-)

100912
Mulet och varmt - KVAVT!
Nyss inkommen från rastningarna, de två westiesarna Funny & Lisa hade kul i hagen med Havanaisen Sudden. Flatarna Sluggo & Lova tumlade runt varandra en bra stund, Lova är ju bara sex månader så det är mycket spring i benen där. Pontus Golden strövade lugnt i skogen och luktade på kantarellerna. Boxern Cassio studsade runt som vanligt och hälsade glatt på alla katterna som nu lärt sig hans sätt och inte bryr sig ett dugg när han tittar på dem. Gosiga Zita Rottweiler kom tillbaka igen och var minst sagt överlycklig att se oss igen - det värmer alltid lika gott i hjärtat. Nu blir det lunch.

100815
Värmen håller i sig, 28 grader igår och det verkar bli likadant idag! Vilken sommar!!!
Pensionatet har varit "knökfullt" hela sommaren och så är det fortfarande, det finns bara några enstaka dagar då och då i hundhusen. Inte förrän den 30:e september blir det lugnare...
Sommaren har varit underbar och helt utan några incidenter, badvattnet har varit bra och ALLA hundar, oavsett ras har badat - mer eller mindre frivilligt ibland men alla har lärt sig att älska svalkan. När det var som varmast hade vi en fin vattendimma från slangarna som svepte in över gården - utomhus aircondition, hur många har det???
Sommaren närmar sig dock sitt slut, i alla fall i kalendern, och vi ser fram emot en mysig höst med alla vackra färger och hög, klar luft - underbart! Tur att vi har årstiderna!

Förra helgen var vi i Silkeborg på Scandinavian Country Club:s årliga stora Countryfestival (störst i Europa) där Kerstin sjöng med hennes nya band Country4U. En fullkomligt strålande succé där de blev inropade hela fem (5) gånger under publikjubel och stående ovationer. Hon sjöng även en duett med Bibbi i Chick ´n´Rooster. Bibbi säger själv att det är tack vare ungdomsidolen Kerstin Dahlberg som hon står på scenerna idag - KUL!
Övriga artister var t ex: Carlene Carter, Pam Tillis, Wendel Adkin m fl mfl.

Nu är det dags att promenera med vovvarna igen, Kerstin är nere hos katterna.
Promenaderna idag är följande:
1. Rottisen Zita och beaglen Rommel
2. Softiesarna Ofelia & Siri
3. Jack Russellarna Selma & Stina samt Golden Laban

Sen är det lunch! Ha en skön söndag ni också  :-)

100627
Sommarvärmen har lagt sig över oss - härligt! Redan 20 grader i sjön!
Midsommarhelgen är överstökad och blev lugn i år, inga fester, bara vi och djuren och det var fantastiskt skönt som omväxling.
Vi tog en liten husbilssemester i början av juni, åkte till Mellbystrand och vidare till Helsingborg (turade till Helsingör), Malmö (Köpenahmn och Tivoli), Ystad, Smygehuk, Skanör-Falsterbo, Falkenberg och till sist ett besök i Ullared. Härlig resa trots massor av regn.

Gästerna byts ut undan för undan och försommarfirarna lämnar plats åt storsemesterfirarna, nu är det knökfullt på Pensionatet, inte en enda plats förrän 2:a augusti.
Men misströsta inte, hör gärna av er och kolla om det finns någon plats, vi har en gedigen kölista för de som, trots allt tvingas avboka av en eller annan anledning. De flesta bokade redan förra sommaren och mycket hinner ändra sig med semesterplaner mm.
Nu till helgen 2-4 juli åker Kerstin och jag till Lida Countryfestival där Kerstin ska sjunga med nya bandet Three Chicks. (Kerstin, Cina Samuelson & Karin Risberg)
Titta gärna in på http://www.lidacountryfestival.se/ om du vill veta mer. Kanske rent av komma dit???
Under tiden vi är borta så jobbar pärlorna Nathalie & Sara här som brukligt är numera - de är sååå himla duktiga!!!

Sedan kör vi på hela sommaren och i augusti är det dags för Silkeborg Country Music Festival, http://www.sccdk.com/joomla/ ,  där Kerstin har premiär för hennes nya band Country4U!  http://www.myspace.com/kerstindahlbergcountry4u

Så det händer mycket i sommar, hoppas att den blir lååång, varm och sköön och flugfri!

100515
Vännerna inbokade till grillning i helgen - spöregnar!
Knökfullt på pensionatet och alla är helt underbara! Båten är i sjön, bryggan lagad efter den hårda vintern. Katthuset har fått en innätad gång utanför uterummen så nu kan man säkert hämta katten även där om den inte vill gå in när det är dags för hemfärd.
Nya tak på både katthusens och hundhusens uterum, så nu är det ljust och fint igen. Om det bara vore ljusare ute också...
Anna är här och hjälper till över helgen, vilket bl.a. innebär att hundarna får låååånga promenader varje gång - uppskattat!

100404
En dag till med solsken och glädje!
Vilken fantastisk påskhelg det varit! Efter den iskalla, bittra vintern så har vi väl alla tinat upp nu i helgen?
Här hade vi, både igår och idag, 12 grader varmt och en riktigt värmande vårsol.
Hundarna är som fjolårskalvar på grönbete och katterna ligger och spinner i solskenet, det är en riktig idyll här nu med gosiga hundar och katter i alla rummen.
Nathalie och Sara är här och hjälper mig nu när Kerstin är i Skottland och uppträder på en Countryfestival. Som vanligt har de gjort mig arbetslös, jag sitter bara på verandan med en kaffekopp i solskenet och tittar på tjejerna som tillbringar nästan dygnets alla timmar med djuren - de blir verkligen bortskämda!!! (Djuren, alltså)

Kerstin kommer tillbaka imorgon och tjejerna lämnar oss för denna gången men de är varmt välkomna tillbaka. Hur de nu orkar efter alla år?

Kent-Ove och Bosse har börjat arbetet med att byta plasttaken på uterummen då både ålder och snö satt sina spår, nu blir det ljust och fint igen. Duktiga gubbar, de där!
Markstenarna har kommit fram från snö-idet och det börjar spira i rabatterna. Sädesärlan dansade förbi och skrämde ett par citronfjärilar. Grannen har startat upp gräsklipparen för genomgång. Isen på sjön har släppt taget från strandkanten och bina drunknar i hinken till biltvätten. Jag tror, faktiskt, att våren är här nu...   Ha de   /Anders

100320
Äntligen, äntligen, äntligen! Plusgrader och snösmältning och kaffe i solen - nu är det en härlig tid!!!
Fast än så är det riktigt halt på vår lilla väg. Inne i skogen kommer solen inte riktigt åt än så isen gnistrar så retfullt.
Vovvarna hoppar glatt över snövallen för att sekunden senare försvinna i snön som inte längre har någon skare som bär. De tittar förvånat upp på mig som om det vore mitt fel...
Lyckligt skuttar de snart vidare i vilda lekar med varandra medans jag kämpar för livet för att stå på två ben. Man skulle vara hund!

Kerstin kelar med katterna i vanlig ordning och alla spinner och är hur nöjda som helst, hon misslyckas aldrig!

I fredags åkte våra praoelever (Felicia & Sofia) hem efter en lärorik vecka på Pensionatet. Hundarna fick ordentliga långpromenader och resten av tiden var tjejerna med katterna.
De var jätteduktiga och skötte det mesta utan att behöva be om hjälp. Välkomna tillbaka tjejer!


100306
Två morgnar i rad med strålande sol och minus 22 grader, solen börjar nå in till mina fötter när det är dags att stiga upp!
Vi försöker återhämta oss efter snöskottning från alla tak. Det var tufft ett tag med det gick bra till slut. Kenta & Bosse slet som djur, skottade ner snö och stöttade upp taken i uterummen så de skulle hålla för tyngderna. Snövallarna nedanför är så höga att man har hängrännorna i magen när man står på vallarna - helt fantastiskt!

Men nu går det mot vår, vi hade +12 grader i solen igår och det rinner smältvatten lite varstans. Fåglarna kvittrar och blåmesarna har hittat holken utanför sovrumsfönstret, de är de första jag ser när jag slår upp mina blå. Det är en bra början på en dag som, precis som vanligt, kommer att bli lika underbar som den förra. Vilket jobb man har!

 

100215
Bara -7 grader imorse och sol men den försvann bakom molnen igen.
Sportloven har börjat och det märks verkligen här på Pensionatet, i stort sett alla är på plats. Nu har vi sju underbara hundar och 27 minst lika underbara katter iineboende i husen. Det är så jättemysigt och lugnt! Katterna spinner och mår bra och alla vovvar har hittat sina promenad och lekvänner, allt är såå harmoniskt!

Sofia och Therese från Sötåsens Naturbruksgymnasium hjälper oss denna veckan då de har sin praotid förlagd här , det tycker vi är skönt! Mycket för dem att lära sig de första dagarna men senare brukar allt fungera utan bekymmer. De är riktigt ordentliga och duktiga redan.

Det ser ut att bli en bra vecka! Den här med...

 

 

100130
Den globala uppvärmningen är här! Morgonpromenaden idag njöts i minus 21 grader!
Hundarna blev jätteglada när jag kom med frukosten imorse men tittade en smula misstänksamt på mig och undrade om jag verkligen menade att de behövde GÅ UT i den här temperaturen. En vände sig bara under filten i skinnfåtöljen och tänkte somna om... Glöm det, på med kopplet och ut i snön!
För er som undrar: Temperaturen i Hundhusen imorse var +20,4 och i Katthuset +21 grader, alltså drygt 40 grader varmare inne än ute!!! Pellets funkar bra!

Kerstin kelade med alla missentassarna och kom upp till frukosten med katthår i ögonen och borsten i bakfickan och meddelade att alla är lyckliga! Där också!

 

100221
Oj vad tiden går fort när man har roligt. Idag -2 grader och lätt snöfall.
Har ju just genomgått en riktigt kall vinter, rekordet sattes för någon vecka sedan med -22 på förmiddagen... Brr..
Efter allt det som hände förra gången jag skrev har det hänt mer.
Min mor och hennes gubbe kom och hälsade på och 10 minuter innan de kom upptäckte vi att vårt avlopp frusit. Rejält!
In med PortaPotti (campingtoa)! Inget problem, de är vana båtmänniskor så det gick bra ändå.

Vårt vatten frös också, trots värmeledningar. Fast bara det till vårt hus, pensionatet hade vatten hela tiden.
Eftersom vi alltid haft så dåligt tryck på vattnet och löst det med olika "fixlösningar" bestämde vi oss nu att detta "var droppen som fick bägaren att... torka ut". Ringde brunnsborraren som kom och borrade. Slangen som sprutar ut bergdammet blandat med vatten = leran, exploderade och svängde över vägen och blåste ut alltihop i hans egna bil som hade bakluckan öppen. (kombi...)
Bytte slang och efter några timmar small det igen. Den här gången klarade sig bilen men inte vårt hus, inklusive trappan upp till entrén.
Den var inte vacker innan men nu...
Jaja... På 96 meter kom det i alla fall vatten. Om man kan kalla det för vatten... Luktar starkt av svavel och är helt odrickbart. Fick tips om att spola vatten ordentligt för att tömma brunnen på det dåliga vattnet. Efter 3 dygn insåg vi att vi nog inte KAN tömma den brunnen, nu hade vi pumpat ur ca 130.000 liter vatten...
Började använda vattnet normalt förutom att dricka det och nu har lukten försvunnit, men det smakar fruktansvärt. Har kopplat på en kran på "det gamla" vattenröret igen, så nu hämtar vi dricksvatten i en garderob. Ganska kul det med. Om än ovanligt.

Katterna och hundarna har det i alla fall jättebra. Det har vi med! Laddar inför Sportlovet nu!
Tills nästa gång! /Anders

091211
Radion: Mulet i hela området men inget regn idag. Gick ut - det regnar...
Ominstallerade alla våra datorer till Windows 7 i måndags, det gick utmärkt på alla utom "jobbdatorn". Den ville inte starta utan att CD:n satt i spelaren. Efter massa trixande fick jag ordning på det. Windows startade men nu fanns det inga hårddiskar... Så där höll det på i, ja det håller fortfarande på... Sedan försvann vår fasta telefoni, lyckade ringa Tele2 (som la på efter 40 minuters väntetid), ringde igen, felanmälde och kopplade alla samtal till min mobil. Öppnade bokningsschemat - filen är trasig och kan inte öppnas - välj reparera om du litar på filens skapare. Det är jag det! SKAPAREN! Om man kan lita på mig? Nja, startade om datorn och nu var det minsann inga fel på den filen. Dags att skriva in kunder i Kundregistret (som ligger på en server i Danmark). Inget Internet...
Timern till ljusslingorna på vårt hus gick sönder. Min mobil (som allt är vidarekopplat till) dog. Kerstin tappade sin mobil i Rasmus vattenskål - fick en ny, så nu tittar hon på film i den... Busschauffören som körde Kerstin & Cina till tåget körde som en kratta (ovanligt...) och blev sen och vägrade sedan släppa av dem så de fick köpa nya biljetter...
Inatt såg jag att våra ljusslingor ute lyser svagt fast timern stängt av - varför? Kan det ha att göra med att SKAPAREN (dvs jag) bor i huset? Måste vara det.

Nåväl, annars är allt underbart bra som vanligt, Kerstin är och sjunger i Avesta på 30-års jubilerande Julcountryshowen med Red Jenkins, Mats Rådberg och alla vänner.
Hundarna och katterna strömmar in för att fira jul och nyår hos oss enligt gamla traditioner!

Ha det så gött tills nästa gång!  /Anders

091129
Första advent och solsken, +3 grader.
Då var vi hemma igen efter en 21 dagars rundresa med bil i Californien, Nevada och Arizona.
Fått rapporter via Facebook hela tiden om att det bara regnar och blåser här hemma och vi lovade därför att ta med solen hem...
Mission accompished!

Packar upp, tvättar, kelar med katter och svarar på mail så det är full rulle redan - men så härligt! Borta bra men hemma alltid bäst!

Reseberättelse kommer säkert inom några dagar... Ha de gött så länge och glöm inte släcka ljuset!

091104
Ett par plusgrader och snö utlovat till kvällen!
Återigen dags för vår novembersemester som innebär att Hundpensionatet är stängt 091109-091130 men Kattpensionatet är öppet som vanligt under hela perioden, tack vara vår eminenta personal: Bosse, Kent-Ove, Nathalie, Sara, Andreas & Louise!
De turas om att kela med katterna när vi är borta och av erfarenhet vet vi att de gör ett alldeles utmärkt jobb! (Annars får de ingen lön...)   :-)

Den här gången åker vi till Los Angeles där en hyrbil väntar för att ta oss runt i Kalifornien. San Diego, San Fransisco, Grand Canyon och Las Vegas mm. Kommer säkert att bli alldeles underbart, vi har till och med bokat biljetter till Cher på Ceasar´s Palace i Las Vegas.
Vi ska försöka skriva på något sätt här på hemsidan om vår resa under tiden, om vi har tillgång till Internet och tid vill säga...
Kolla in ibland bara så lär det synas om det händer något!
Ha en jätteskön november till vi hörs igen  /Anders

091027
Dimman tätnar över sjön samtidigt som de säger på radion att den äntligen lättar...
Va! Bjuder vi på kaffe? Jajamänsan! Titta runt på våra sidor och spana in alla mysiga katter och hundar, det är gott om bilder och det tar sin lilla tid...
Hämta en kopp kaffe eller te och när du bokar in semester för din lilla älskling via vårt Bokningsformulär så uppge koden "KAFFE" under övrigt så drar vi av 20:- på bokningsavgiften... Ta en bulle också, vet jag!

090915
Jisses vad det var länge sedan vi skrev något - tiden går fort när man har roligt
En underbar sommar börjar lida mot sitt slut och jag (inte Kerstin) är innerligt trött på kantareller...
Det har varit full rulle hela sommaren och allt har gått precis så bra som vi vill, hundarna har inte bråkat och katterna har inte fräst (nåja...)
Nu väntar den sköna hösten med alla sina färger och klara luft - en härlig årstid!
Ha det lika bra som oss!   /Anders
Kan ju inte bli fel när man har den här utsikten till frukost... (Klicka på den för större bild)

Högsäsongen är över för en stund - nästa kommer snart. Katterna spinner så det dånar och det är otroligt så många nya spinnisar vi har fått träffa den här sommaren - fastän alla stammisar också var tillbaka - hur går det ihop? Nu är det dags för räkfrossa i stora katthuset. När en katt får medicin i en räka så blir alla andra tvåbenta och högljudda så det är bara att dela med sig till alla om det ska bli lugnt igen. Härligt!   /Kerstin

090724
Nu har det regnat i veckor, allting bara dryper av fukt men idag verkar det som om solen kommit tillbaka - fläckvis.
Vi har fått en del förfrågningar om omplaceringsdjur så vi har nu startat en sida som handlar om just det.
Söker du ett djur eller letar nytt hem till ditt älskade djur så maila det till oss så lägger vi in det på sidan Omplaceringar.
Nu är det dags att hugga in på ärtsoppan, hann aldrig det igår men det blir nog gott ändå.  Ha de! /Anders

090715
Kvavt som i ett växthus! Väntar på åskan men han vill inte komma idag heller verkar det som...
Plockat kantareller på promenaderna så Kerstin har fått stekta kantareller på frukostmackan och sedan kantarellsoppa till lunch.
Alla hundar mår toppen och de flesta passar på att bada när de är ute, kul att se vad de kvicknar till och blir som valpar efter en simtur.  /Anders

Det är faktiskt svalast i katthusen där en massa fönster och luckor står öppna så därinne mås det fint! Jag har äntligen överlistat Torbjörn - han väntar alltid tills jag är färdig med alla kattlådor i det huset och tänker gå vidare. Då ger han mig ett illmarigt flin och ställer sig i lådan och fullständigt vräker ut sand - korridoren, matskålarna allt blir mer eller mindre sandfyllt. Sedan hoppar han glatt ut och väntar på att jag ska öppna dörren och börja städa. Målet är då nått - att få gå en gång till i korridoren och hälsa på de andra och springa i lektunneln. Idag låtsades jag bara vara färdig och tog alla rum utom Torbjörn och Kurres - proceduren upprepades men det blev ju bara en gång idag - inte två! Skam den som ger sig! Alla katter - alla 27 spinner så det dånar och är så vansinnigt kelsjuka så fort man visar sig. Jag ska berätta lite mer om andra missar men nu måste vi stänga ner för det börjar åska. Skönt!!   / Kerstin

090705
Det är mulet!!! Hoppas, hoppas att det kommer lite regn. Börjar få valkar i händerna av vattenslangen...
Å andra sidan är det ju lite synd också, för min kära bror med familj tillbringar den kommande veckan i hyrt hus på Björkö i Göteborgs norra skärgård och vädret för veckan ser väl "sådär" ut. Men Liseberg, Universeum och Sjöfartsmuséet lär väl bli högintressant villebråd innan återfärden till Värmlands djupa skogar.
Hundarna lär nog få lite mer "spring i benen" under veckan istället för att bara kämpa sig ner i sjön med en tunga som liknar ett urtvättat badlakan. Ett långt sådant!  Ha de! /Anders


090703
Det var SÅÅÅ nära att det kom lite regn idag, hann plocka bort alla dynor och stormsäkra lösa saker för åskstormen som kom in. Och vände... Den rackar´n! Så vi njuter vidare av det vackra vädret, dricker saft och kelar med alla underbara djur.

 

Idag har vi hjälp av underbara Sara och Nathalie igen så nu har vi legat över en timma på varsin luftmadrass och plaskat lite lojt med armarna.  Under tiden rastade dom alla hundarna och badade alla i viken, så att vi kunde titta på och se hur roligt de hade......   Phuu -  En dag på jobbet!!!  Får man adoptera tonåringar som har andra föräldrar, eller måste man kidnappa dom?

090702
Värmeböljan håller i sig! Idag hade vi 31 grader i luften och 29,7 i vattnet! ALLA hundar badar på VARJE promenad!
Vi har "snyggat till" gården lite med marksten istället för gruset, gjort blomsterplanteringar och byggt två dammar med fontäner, den ena med 5 jättesöta guldfiskar i...
Klimatet nu i värmen är märkbart förbättrat, en lätt svalkande fuktighet och en väldoft från alla blommor och grönska sveper mellan husen så det känns inte längre som en öken...
Vi har också byggt en "flytande veranda" på ca 18 kvadratmeter med en elmotor i aktern. Den har bord och stolar, så vi dukar upp där med god mat och dryck, kör ut på sjön och bara njuter. Till alla grannar, och badgästers, stumma förundran...
Klockan är nu 22:18 och värmen inne är tryckande så jag lämnar er för denna gången och går ut i den "svala" underbara julikvällen igen. Månen är uppe och mittemellan halv och hel, sjön ligger som en spegel. Sverige är fantastiskt!
(Bromsarna har inte kommit än...)
Skippa TV:n - ut och njut!!! Ha det underbart i Sommarsverige eller var ni än är!

090613
Attans vad dåliga vi är på att uppdatera... Kan bero på att sommaren kom (och gick) och att vi återupptäckt Facebook...
Midsommar närmar sig med stormsteg (passar bra i detta vädret) och vår lilla ledighet närmar sig sitt slut. Vi passade på att ta det lite lugnt en vecka (gör vi annat???) och åkte på Skaldjurskryssning i Göteborgs skärgård (REKOMMENDERAS) och blev, dagen efter..., knådade av små thailändskor med oerhört starka nypor! Underbart när smärtan lagt sig - hoppas den gör det snart..
Hundarna ramlar in på tisdag och katterna kommer redan i en strid ström så här är fullt ös och helt ljuvligt.
Vi åkte förresten med husbilen i maj. Tog Kielbåten och sedan ner via Tyskland till Amsterdam och Rotterdam och sedan upp genom Tyskland igen. Återigen en fantastisk resa med mycket gott att äta och dricka!
Ha de bra tills nästa gång och hoppas vädret blir lite bättre!

090505
Nu är allt i full gång igen efter semestern!

090415
Solen skiner! Nästan överallt men här regnar det idag...
På måndag lämnar vi landet för ett tag och som vanligt är Hundpensionatet stängt men Kattpensionatet öppet under tiden. Personal som tjänstgör här når ni på telefonerna som visas på Kontakta Oss-sidan.

090407
Fortsatt härligt vårväder!
Försöker fixa till gården med byggtimmer och marksten, allt för att få bort gruset som vi tröttnat på...
Snart åker vi på vår årliga vårsemester, den 20/4 startar vi upp Gamla Bettan (husbilen anno -85) kör ombord på Kielfärjan för vidare färd ner mot Amsterdam. Det är enda målet som är bestämt, sedan följer vi bara den hängande nummerskylten och ser var vi hamnar.
Vi är hemma igen den 1:maj - vill ju inte missa våren i världens bästa land!
Kattpensionatet är öppet under tiden, telefonnummer och sådant kommer att stå på Kontakta oss-sidan.
Vi har nu fixat Skype, så ni som vill ringa oss gratis kan göra det genom att söka upp "fyrfota" i Skypes söktjänst. Vi har kopplat Skype till våra interntelefoner men funktionen är osäker, ringa ut kan vi alltid men inkommande samtal går ibland bara till datorn... Men vi ser ju att ni ringt och vi ringer tillbaka så fort vi kan!

090321
Varmt och gött, ca 10 grader och sol!
Sara & Gaia är här över helgen och gör oss arbetslösa men djuren får så mycket kärlek att de nog kommer att sova en vecka när de kommer hem igen...
Isen börjar gå upp på sjön och Kanadagässen har fått sällskap av Grågässen, så många grå har vi aldrig sett tidigare här.
Våra nya holkar är tydligen ok för det flyger fåglar ut och in hela tiden och kollar läget, såg speciellt en storvuxen talgoxe, mäklaren, för han var med överallt och visade bostäder.
Han är väl rädd att missa bonusen förstås... "Får alla andra ska jag med ha..."

090311
ÄNTLIGEN! En solig dag och jag kunde börja bygga igen...
Kerstin blev såå glad när jag började bygga på Juliannahuset som borde varit klart för två år sedan... Jag som bara vill börja gjuta gångar och rabatter på gården... Men om man bjuder lillfingret så kan man säkert blanda en påse betong senare... Gjorde min första betongkruka igår förresten - skitsnygg blev den! Grå.

Massor av lyckliga hundar springer med oss och praktikanterna Jenny & Rebecka från Sötåsens Naturbruksgymnasium, de är så duktiga! Tjejerna alltså! Jo, hundarna också!

Från katthusen hörs det jamande mest hela tiden, det är ju mars... Även om man blivit av med vissa väsentliga delar inför älskandet så finns ju sinnet kvar och ropa lite kan man väl få göra? Jag menar - vad kan hända, mer än att man känner sig så sprittande glad bland vårsol, fågelkvitter och grågäss som flyger över gården!

Jag ska viska en hemlis till er alla... DET ÄR VÅR!
Mycket möjligt att jag tar tillbaka det imorgon, men varför tänka på morgondagen när denna dagen inte är slut än? Det är ju ändå en bra dag! Den här med!

Ha det underbart därute - Wherever You Are!

090223
Så blev det som vi befarade... Det decimetertjocka snötäcket tinade upp till hälften och frös sedan på under natten, så nu är det så där underbart jättehalt överallt.
Sjön är tillfälligt omgjord till rallybana, igår kväll var det 12 bilar ute samtidigt, en del otroligt duktiga förare och en del... Man kan ju börja undra om de hade körkort överhuvudtaget.

090118
Ett tunt (jag menar TUNT) lager med snö på marken, blåsigt och 1 minusgrad.
Dagarna knallar på som vanligt, hundpromenader och kattkel, pelletspåfyllning, sätta på antifrysledningarna, stänga av antifrysledningarna, hundpromenad, kattkel, äta, hundpromenad, kattkel, läsa, äta, tv, hundpromenad med nattning, kattkel med nattning. sova.
Vad bra man har det! :)

090113
Och regnet det bara öser ner...
En bra dag för städning och bokföring. Jag, Anders, flyttar saker från ett ställe till ett annat och tror att det ska bli bättre om de ligger där och Kerstin spelar bokföringsprogrammet. Förstår inte att hon fortsätter spela det för det ser jättetråkigt ut. Men det är nödvändigt, säger hon. Spelberoende? Å andra sidan har hon inte fastnat för något dataspel sedan Backpacker för ca 20 år sedan. Och Singstar förstås... Det går varmt här hemma.

090111
Blåsigt (13-16 m/s), regnigt och 3 grader varmt.
Isch, nu är det inget roligt väder, får gå framåtlutad för att komma några meter och sedan blåsas tillbaka samma väg igen på det superhala underlaget på vägen. Efter några underbara dagar med sol och -18 grader så är vi tillbaka på normalt vinterväder... Isen ligger på sjön och är ca 15cm tjock trots värmen. Igår kväll var det två bilar ute och körde på den i mörkret - galningar! Tror att det gick bra för det tystnade sedan...

Två timmar senare...
Kanske inte var så genomtänkt ändå... 090111 Kl 15:10...


Det lilla vita till vänster är en BMW som har lekt klart för idag.. (år? alltid?) De i bilen klarade sig i alla fall!En massa katter har fått se sin härliga semester gått till ändå och åkt hem till arbetet igen, vardagen har tagit över och reviret måste ju markeras igen efter frånvaron. Man vet ju aldrig vem som varit framme när katten varit borta.

Av hundarna så är det Charlie Pudel (jätteduktig förstagångare), Madden Storpudel (lika duktig förstagångare) och Julia Golden kvar. Teddy Golden/Rottis åkte hem idag och lämnade ett stort tomrum i flocken!
Fast den lilla flocken som är kvar trivs fantastiskt bra i varandras sällskap så promenaderna blir ett rent nöje när alla kan gå tillsammans i skogen. Lite längre promenader blir det ju också så de blir rejält trötta inför uppfräschningen till middagsbjudningen. På menyn ikväll står det Knaperbakade delikatessbitar med skålvatten. Lika populärt som vanligt. Fast Julias bordsskick kan väl diskuteras...

081227
Äntligen kom det lite kyla, haft ett par minusgrader hela dagen och det är så torrt och fint på marken.
Hundarna ligger fortfarande och rapar efter alla julklappsgodisarna de fick. Det var grisknorrar och öron, köttben och diverse småburkar med hunddelikatesser, de har verkligen blivit bortskämda. Dessutom har Sara och Nathalie varit här över jul och gjort fint och pysslat både med husen och djuren.
Katterna ligger och spinner i sina korgar och roar sig med lektunneln i korridoren.

081211
Solen på väg upp, 2 minusgrader och ett litet pudertäcke på marken.
Så! Då var det gjort... Och vi är tillbaka i verkligheten... ÄNTLIGEN! Borta bra men hemma bäst!!
Resan var fantastisk. Ska försöka lägga in en reseberättelse så småningom men djuren ramlade in redan två timmar efter hemkomst från flygplatsen och nu är det full rulle igen. Våra kroppar är inte helt återställda än efter tidsskillnaden, vi är pigga (nåja...) på kvällarna och trötta på mornarna, tvärtemot var vi brukar vara... Men det går säkert över de närmaste dygnen när vi får ordning på allt igen.
Ser fram emot några dagar med minusgrader och lite snö, det ska bli fantastiskt mysigt!
Det brinner redan i kaminen, hundarna är morgonrastade, katterrna spinner och det doftar nybryggt kaffe i huset!
Kan det bli bättre än så här?

081119
Kallt imorse med -5 grader, annars en gråkall höstdag.
Och då känns det ju inte helt fel att gå och småpacka väskorna inför vår semester. Kerstin springer omkring och provar små korta kjolar och tights, bara det gör en ju glad!
Vi åker alltså på måndag den 24/11 för att bo en vecka på Miami Beach och sedan kryssa runt i Östra Karibien i världens största kryssningsfartyg! (www.freedomoftheseas.com för den som vill titta närmare på båten)

Så hörs vi igen strax innan jul! Och, jodå, vi har redan julpyntat...

081102
Solen fortsätter att skina! I alla fall de senaste två dagarna, förra veckan var vår väg översvämmad igen och vi fick hämta/lämna gästerna på andra sidan sjön. Vi har en lite större bil så vi kan köra genom vattnet, trots att det var ca 55cm djupt den här gången. Rekordet är 80cm! Då är det djupt...
Vi har påbörjat nedräkningen inför vår semester och läst skräckexempel hur noga passpolisen är med passen vid ankomst till USA. Inga skrynkliga pass mm, och om de är utfärdade vid vissa tider måste de ha speciella kännetecken mm. Våra är utfärdade två veckor innan det blev nya regler så vi var väl tveksamma om vi ändå skulle skaffa nya men idag ramlade de ner i skurhinken så nu har vi inget val... Å andra sidan förstår jag inte hur någon kunde se att det var jag på det passet ändå... Ni känner säkert igen det...
Vart vi ska? Först en vecka på Miami Beach och sedan en liten kryssningstur i Karibien med världens, just nu, största kryssningsfartyg, Freedom Of The Seas! Inte illa...
När vi kommer hem så kommer hundar och katter till oss redan samma dag (puh) och sedan är det full rulle igen.
Tills nästa gång: Njut av vädret, vad det än är! Det kunde varit värre...


Så här såg det ut igår när vi var ute och rastade hundarna...

081011
Höstsolen flödar över oss, så underbar hösten kan vara!
Varit i rasthagen med Kaiser, Clifford och Sissi - vilket gäng...
Clifford springer (hihi) först, sedan kommer Sissi och jagar honom för fullt och sist, men absolut inte minst, kommer den mäktiga Kaiser... Alla är lika goa kompisar och är helt slut efter en timmas jagande i solen!

081010
Hösten är verkligen här. Skogen runt oss glöder i gult och rött, men temperaturen ligger på behagliga 12-14 grader - dygnet runt!!!
Kaiser, Grand Danois, är tillbaka och vi vänjer oss aldrig... Han är SÅ STOR!!! Och fullständigt underbar! Har en Springerspanielkille, Clifford, som promenadkompis och de trivs jättebra ihop. Fast Kaiser är minst 4 gånger så stor... Ni kan se honom på Bilder/Hundar.

Hela hundgänget nu är så underbara allihop och det är skönt när samma gäng är tillsammans en lite längre tid, det blir så lugnt i flocken.
I katthuset har vi ett par operasångare, de har nog jamrekord den här gången, och Kerstin jammar med...

 

 

080904
På radion pratar de bara om regn men här skiner solen som vanligt!
Visst känns det att hösten närmar sig men det är ju en vacker årstid med klar, frisk luft och så slipper man svettas alltför mycket på skogspromenaderna...
Det märks tydligt nu att ljuset avtar mer och mer på kvällspromenaderna.

Här är fortfarande i stort sett fullsatt, vi hade nog räknat med en lite lugnare period nu fram till höstlovet men det fyller på hela tiden, vilket vi är både glada och stolta över. *sträcker på ryggen*
Tack alla underbara kunder för förtroendet ni ger oss!!!

Börjar så smått fräscha till husen efter sommaren, det är många som kommit och gått och det syns men nu tar vi tag i det. I alla fall i de rum vi kommer åt, i och för sig tycker katterna att det är spännande med målarpenslar som far fram över väggarna men det är ju också trevligt om Matte & Husse får hem en katt som i alla fall liknar den de lämnade in... :)

Nu ska jag ner och lägga på nytt plasttak över uterummen i det ena hundhuset, de har legat där några år nu och nya som släpper in mer ljus är ju bra nu när dagarna blir kortare. Vi hörs!

080722
Så kom sommaren tillbaka. Det har varit ganska blött sedan sist men en alldeles vanlig juli i Sverige.
Vilken action det varit på Pensionatet hittills i sommar! Fullkomligt sjövilda hundar som far runt i lekhagen, skogen, sjön och precis överallt, gissa om de ser lyckliga ut???
Katterna älskar alla fjärilar och andra insekter som flyger in i uterummen och får missarna att utöva alla sina akrobatiska talanger på väggar och i taken.Jag vill också kunna klättra så :-(
Tosca, Oscar & Tyson letar nya lyckliga hem. Är du, eller någon du känner, intresserade av att ta hand om dessa ljuvliga katter så hör bara av er till oss. Tosca är mamma till Oscar & Tyson men kan lätt undvara dom. Pojkarna bör dock inte skiljas åt för de har så mycket behållning av varandras sällskap.
En annan, inte överraskande, nyhet är att vi från 090101 kommer att justera priserna på Pensionatsvistelsen. Vad det blir har vi inte räknat ut än men vi återkommer när vi vet. Ni som redan bokat 2009 men inte accepterar de nya priserna får naturligtvis boka av om ni föredrar det. Det är, som ni alla vet, småskaligheten och den enskilda tiden med varje djur vi tar betalt för. En annan möjlighet är att bygga ut men då hinner vi inte med djuren som vi vill så det är inget bra alternativ.
Ha underbara dagar i solen tills vi hörs nästa gång!

080705
Sommar, sommar och sol. Inte direkt lata dagar men ack så underbara.
Mellan 25 & 30 grader och 24 i vattnet, kan det bli bättre?
Bara glada gäster på Pensionatet (som vanligt) och Sara, Nattan och Anna som tar hand om det mesta!!!
Tänkte skriva en låååång harang om allt vad som händer men går och badar istället... Ha det lika underbart som vi har!
Det finns en del nya bilder under Katter & Hundar, kolla gärna in dom! Vi hörs när det blir svalare ;-)

080515
Jo det blev det, på G... Vädret alltså! Sommarvärme i två veckor men nu har det blivit lite kyligare igen.
Vi, Anders & Kerstin, sticker uväg med vår gamla husbil ut i Europa på måndag den 19/5.
Monterade på en aircondition för den här gången SKA hundarna med. Förra året tog inte rabiesvaccinet på Sigge så de blev tvungna att stanna hemma. I år fick han sitt pass och allt är packat och klart för dom i bilen. Tyvärr blev han sjuk igen (svårartad öroninfektion) och den här gången är han för gammal och trött för att vi vill plåga honom med operationer och sprutor som han är så rädd för. Veterinären kommer ikväll och låter honom somna in i sin välkända hemmamiljö... :-(
Inget lätt beslut att fatta med han ÄR en stor hund, blandning Grand Danois/Leonberger och har lyckats få nio lyckliga liv på landet med alla hund & kattkompisar. Veterinärerna gav honom 5-6år när han var valp pga hans storlek han väger idag ca 70kg och är smärt och fin.
Rasmus får följa med utan Sigge och förhoppningsvis så gör detta att vi får mer tid för honom, han har ofta fått stå i skymundan för att Sigge kräver så mycket.
Snyft...

Vi öppnar hundpesnionatet igen den 9:e juni och det finns några dagar lediga. Just nu är det 9-12/6, 15-18/6 sedan finns det ett rum ledigt från 25/8. Mycket kan hända så kolla med oss ändå när vi kommit hem igen om du behöver ett rum under sommaren. Vi är tillbaka runt den 6-7/6.
Telefonnummer mm hittar du under knappen Kontakta ossStartsidan.

Ha en underbar vår!
 

080413
Efter alla bakslag i vädret så är det väl på G nu i alla fall? Just nu sol och 10,3 grader.
Imorgon åker vi på en liten lillsemester till Helsingfors, ska bli kul att få slappa lite efter de intensiva perioder vi haft ett tag nu med sportlov och påsk och allt. Känns som om man behöver vila ut ett tag...
Vi är tillbaka redan på onsdag och under tiden sköter vår Bosse om alltihop.
Balder är nog världens lyckligaste katt, klättrar i alla träd, hälsar på alla hundar (som ser en smula misstänksamma ut) och har varit hemma hos alla grannarna. De ringer emellanåt och talar om att han är hos dom och undersöker deras hem. Sedan kommer han dånande in genom luckan och ropar på oss och kelar och kelar och kelar - här kan jag fortsätta länge...
Tills nästa gång: Ha en underbar vår!

080317
I år kom vintern den 17:mars! 3 dm kramsnö!
Äntligen fick snöslungan komma fram igen - startade på andra draget! Beckade snabbt igen av kramsnön...
Balder släpptes ut för första gången igår, i den underbara vårsolen som värmde oss frusna själar. han inspekterade omgivningarna nyfiket och efter en timma kom han rusande in genom luckan. Pratade och pratade om allt han varit med om, åt mat, drack ur hundarnas jättehöga vattenskålar, kastade sig ut igen och upprepade samma saker 10 gånger - minst. Igår kom snön, antingen var han trött eller frusen för nu var det inte lika kul längre... Ut i 3 minuter sedan upp i våra knän, pratande och värmande tassarna...
Idag vaknade vi med 10 minusgrader och strålande sol. Balder gör sina lovar men tycker det är för kallt.

080310 Den Norska Skogkatten Balder har flyttat hem till oss. Han bodde först i ett av katthusen tillsammans med vår kisse Skrållan och flyttade sedan in i vårt hus. Tittade förundrat på våra vovvar som inte alls brydde sig om honom. Nu trampar han glatt omkring överallt, helst PÅ Sigge och njuter av livet. Än så länge tar vi ut honom på promenader i sele men senare ska ha få följa med Skrållan ut genom luckan. Han är ett riktigt charmtroll och vi fullständigt älskar honom!!! Se våra egna!

080214
Alla Hjärtans Dag! Solsken och en gnutta vår i luften. (Det uttalandet kommer jag att få ångra...)
En sån härlig dag, solen gnistrar i isen som lade sig inatt. Fåglarna kvittrar, Malin & Patricia går omkring och sjunger lyckliga av vårvädret.
Dags att handla hem något gott till kvällen, åker till CityGross i Kungälv och funderar på vad man ska köpa för smaskigt. Hittar Sjötunga i fiskfrysen, det blir säkert bra, hem till datorn och kollar vad man har till det.
Tartarsås ska det vara, söker fram recept på sådan och plockar fram verktygen i köket och sätter igång med hantverket (brukar vara Kerstins avdelning). Såsen får vila en timme i kylen, potatisen kokas och i med fisken i pannan - 3 minuter på varje sida.
Äntligen dags att hugga in - men hallå, vad är detta? Fisken smakar fruktansvärt och har en konsistens som liknar, ja, jag vet inte men man kan dra ut stora flikar ur köttet med fingrarna... Lukten påminner om gammalt fuktigt, surt papper...
Springer in till datorn och söker på Cynoglossus Robustus och finner att fisken lever på sand och dybottnar utanför Kina, Vietnam & Korea och används som djurfoder... En liten del exporteras till oss... Mig & Kerstin...
Den fick bli vad den var tänkt till, våra egna hundar Sigge & Rasmus åt den med glädje. Samma glädje som allt annat. Utom små gröna ärtor. Oliver går bra.
Vi stekte torskfilér istället. Ja ja, vi vet... Inte köpa torsk... Hade i frysen...
Köpte också ett trepack med diodlampor på samma ställe, bara 1 fungerade, så imorgon blir det ett nytt besök där.
Annars är allt fantastiskt som vanligt, fullbelagt överallt. Alla djuren är snälla mot oss och varandra, bara frid och fröjd!
Massor med Allahjärtanskramar till Er allihop. Ni är underbara! Djuren också, förstås!

Ps. Det stod "Sjötunga" på påsen! På norska, på svenska stod det Fiskschnitzel. Det var det inte heller... Ds.

080202
DET SNÖAR!
Först varnade de för stora stormen, den märkte vi inte så mycket av, sedan kom stormen Tuva, den märkte vi mer av... Inget gick dock sönder även om det slet ordentligt i husen men rejält byggda som de är stod de kvar... :-)
Det har fortsatt regna sedan sist med rekordet 17,8mm den 31/1. Vägen till oss är återigen översvämmad och vi fick åka över och lämna tillbaka Kim på andra sidan. Vill inte gärna lura ner kunderna i sjön, vi vet var vägen går och var det är djupast. Där kör vi. Bara för att vi kan.
Filmade överfarten, du kan se den här om du vill...

080127
SOL och BLÅ HIMMEL, 1,8 plusgrader. Det var efterlängtat efter allt regnande!
Hörde från en "tro-sig-vetare" att Ale kommun (det är vi) leder regnligan i Sverige i år - Hurra! ;-)
Men idag är det ett strålande kanonväder och alla djuren är strålande glada, fast det har de varit ändå hela tiden, en del vovvar tittade dock på oss som om vi vore dumma i huvudet när vi tvingade ut dom i storm och regn...
Just nu har vi Nalle, Chow Chow här som hela tiden ligger och filosoferar med framtassarna utanför luckan och huvudet på insidan köldremsorna.
Bredvid honom står "hanilskna" Morris, Pudel. Hans bästa promenadkompis är Nalle... Underbara tillsammans!
I andra huset har vi Kim, Golden som står granne med Qayo, Labrador som i sin tur har Clintan, Cocker Spaniel på sin sida. Det här är också ett härligt gäng som leker tillsammans i skogen.
I Katthusen har vi följande underbara missar:
Gumman, som ligger och drömmer på fönsterplatsen, Leo mittemot, som väntar på att få springa i korridoren, Wilma och Betty som stryker sig, genom nätet, mot Nisse, som just nu spinner högst i huset. Nåja Ullis ligger inte långt efter, Gullan älskar korridoren över allt annat och hon växlar sina kelstunder mellan TinTin, som är deras granne på ena sidan - en underbar nyfiken pojk och långliggarna på andra sidan Oscar och Tyson. Det känns som äkta kärlek där. Killarnas mamma Tosca ser till att grabbarna håller sig i skinnet. Igår åkte Findus skogkatt hem och det blev mycket tystare i huset tyvärr. Även stammisarna/spinnisarna Jocke och Smulan checkade ut igår. Det är alltid lika tråkigt att skicka hem godingar men nu vet vi att det bara är "på återseende". Vi ses igen!

071214
Frostig morgon med sol och någon minusgrad.
Vi är tillbaka från våra små äventyr, det blev ju en kryssning runt Kanarieöarna och med en vecka på Madeira som avslut på den resan. var hemma i fem dagar och flög sedan till London och tittade på musikalen "We Will Rock You" som har Queens musik som tema. Underbart bra - Rekommenderas!!!
Snart kommer du att kunna läsa mer om dessa resor under "Reseberättelser".
Nu är vi redo för den stora anstormningen med gäster, första vovven är här om några minuter och sedan faller de snabbt in och fyller Pensionatet över jul och nyår.
Om vi inte hinner skriva mer innan jul så önskar vi er en Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År

071110
Märkte ni? Stormen drar in, varningar för det värsta. Stanna inne. Sök skydd...
Och vad hände? Tja, strålande sol, klarblå himmel och 27 grader varmt mot söderväggen. Så vad gör man då? Jo, tänd på grillen, av med tröjan och njut av det otroligt vackra höstvädret - tack SMHI, igen.
Ni får gärna ha fel fler gånger, bara det är åt "rätt" håll...
Nedräkningen till vår semester går in i slutspurten men vi har fortfarande sex goa hundar här, varav hela fem stycken är här för första gången men det märks inte... Full fart i skogen med alla kompisar som om de vore stammisar. Det blir dom! Det gör de flesta...
Katterna har fått flytta in till stora katthuset allihop så vi kan sänka värmen i de andra husen. Vi stänger ju inte kattpensionatet under vår semester utan hyr in lite personal som gosar och tar hand om dom på bästa sätt.
Vart vi ska? Vi flyger till Madeira och mönstrar på ett kryssningsfartyg för en liten rundtur till Afrika och sedan runt Kanarieöarna. Återkommer till Madeira en vecka senare och stannar där en vecka. Sedan längtar vi alldeles för mycket tillbaka till jobbet så vi åker hem så fort det bara går. Tänker inte alla så???

071028
JOHO, hösten är verkligen här!
Efter en lång fin period med massor av sol, frostiga morgnar och stjärnklara nätter vaknade vi idag upp till 9 grader varmt och 12 m/s...
Inget regn än men eftersom Sara & Nathalie jobbar hos oss några dagar så lär det inte dröja länge, när de är här brukar det regna fyra gånger om dagen - klockan 07:00, 11:00, 15:00 och 20:00!
Tur att de är sådana supersolstrålar själva så att det ändå bara blir solsken över pensionatet!!!
Nu håller de på att Halloween-pynta i hund & katthusen med pumpor, spöken och spindlar i spindelnät.

Objudna gäster invaderar, det är Fyrfota Vänner som är välkomna...

070924
NÄHÄ, hösten är inte alls här, sommaren kom tillbaka idag, 23 grader varmt och härligt!
Pontus (Golden Retriever) tog sig en långpromenad igår, men kom tillbaka efter en timme och gick in i sitt rum och var jättekelsjuk - Mörkrädd???
Praktikanterna Malin och Linn har lämnat oss i sorg, vi alltså, inte dom - tror jag...
Lerigare tjejer har vi nog aldrig sett, nyduschade tog de ut hundarna på "ler"ängen, byggde agilityhinder och var gråa av lera av allt skvätt och pussande från de lyckliga hundarna. hela tiden med leende på läpparna! Tack för de här dagarna tjejer, både vi och djuren saknar er!

070902
Så var väl hösten här då, efter att ha smugit sig på sedan juni...
Två morgnar har vi vaknat till frost i gräset - i augusti... hmm...
Pensionatet är fortfarande i det närmaste fullsatt, alla hundar som är här nu är nybörjare hos oss men det går jättebra. De två busiga Airedaletikarna Cilla och Troja har satt i system att trassla ihop kopplen så mycket det bara är möjligt. Disa Papillon, Molly Springerspaniel och Tim Cockerspaniel utgör det andra teamet som gör allt tillsammans.
Katterna är också urmysiga och bara spinner och spinner.


Fiskebäckskil (Varför? vet inte, men vackert...)

070818
Tänk, det regnar idag... Och tydligen de senaste 7 veckorna enligt förra anteckningen...
Herregud vad tiden går fort när man har roligt!
Och det har vi!!! Så många underbara djur vi haft förtroendet att ge en härlig semester under året och sommaren! Tack alla!
Min mor sa för ett par dagar sedan att de inte åkt ut med båten på länge för att det inte varit väder...
HA!  Vi har haft massor av väder! Flera hundra millimeter...
Men inte en endaste liten åskknall, det är väl på tiden snart, tycker Anders som är åsktokig...
Men men, sommaren har i alla fall varit underbar, härliga djur och duktiga tjejer som hjälpt oss precis hela sommaren - Ett stort tack till er alla, ingen nämnd och ingen glömd! Ni är alla välkomna tillbaka när ni vill!!!
Nu närmar sig hösten med mörka kvällar, tända ljus och mys framför brasan - en härlig årstid!
Jul & Nyår samt vecka 7 -08 är i det närmaste fullbelagda så vill ni att vi tar hand om ert djur då är det hög tid att kontakta oss nu. (Vi har tom fått våra första bokningar för 2009 - det ni!)
Nu väntar eftermiddagspromenaderna, kattkelningarna, grillen och bastun med dopp i sjön!
Ha det så himla bra ni också!

070719
Läste precis nedanstående anteckning...
Nu har det regnat i mer än tre veckor, det räcker nu!
Men, märkte ni något igår? Onsdagen den 18:e juli 2007? Det var sommar! Visst, bara en dag, men i alla fall...
Man får vara glad för det lilla... Fast en smula för varmt var det nog i alla fall, tycker ni inte det???
Vovvarna märker också av vädret, bara de allra mest badtokiga badar i sjön, dvs vi själva...
Katterna däremot stortrivs, nästan allihop ligger i sina uterum och pratar och pratar, nästan så man ibland funderar över om det finns "antimjauhalsband"... Nä då, det är jättemysigt, de ropar på en när man går förbi och då kan man ju inte låta bli att pussigulla lite extra med dom.
Ingen hund eller katt har visat rädsla för någon annan på hela "sommaren", hundarna går förbi och nosar på katterna som nosar tillbaka och stryker sig mot väggarna, allt är så himla snuttigt så det är svårt att förstå.
Dessutom har vi två underbara tjejer här, Filippa & Ida, som hjälper oss med allting, inklusive att hämta morgontidningen.
Det ni!!!

070505
Sommaren blev lång i år, vilket väder!!! Och då är det bara maj än...

070411
Hej på er! Soligt, blåsigt och ca 13 grader.
Nu undrar ni varför jag skriver här redan nu???
Skulle bara plocka bort "Glad Påsk" från startsidan och såg alla er här inne...
Måste ju skicka en liten vårhälsning från Pensionatet och alla dess gäster till Er när ni ändå lägger en smula av er tid för att titta in till oss!
Tack för det, det värmer våra hjärtan!!!

070409
Påskhelgen nästan över. Det kom snö igår till glädje för alla hundar.
Men våra egna, Sigge & Rasmus var väl sådär... lyckliga, Sigge lämnade höger baktass på insidan dörren så vi inte skulle hinna stänga innan han ville in igen... Vi petade ut tassen och sedan var han helt försvunnen i flera minuter innan han "voffade" och ville in igen...
Elna, blandras Berner Sennen/Rottweiler, har fått massor av nya kompisar men fastnat för Airedalen Minos. De går lösa tillsammans och fjantar runt som yra höns i lekhagen. Gjorde i alla fall, Minos har åkt hem och Elna sörjer... Tror Minos... Tjejer...
Katterna spinner vidare i katthusen och alla har lärt sig luckorna till uterummen, konstigt att det är lättare att öppna dem när man ska ut än in... Men det går det med!
Nu ser vi fram mot en vecka som lovar varmare väder med upp mot 20 grader till helgen! Håll tummar, tassar och klor!
Tills nästa gång: Kram på er alla!

070404
En smula svalare har det allt blivit, ca 8 grader men solen tränger igenom mesta tiden.
Ulrika & Jennifer, f'låt - Ulle & Jenna... har nu klarat av sina två veckor här - med glans!
Ikväll blir det hemmabio (Göta Kanal 2) som "avslutning" på deras Prao. Hoppas de kommer tillbaka, det brukar de flesta göra, tack och lov. Imorgon är Anna tillbaka för att hjälpa oss över påsken, hon är ena halvan av "målarna" i katthuset Julianna.
Ps. Lite nya bilder på Kattsidan... Ds

070402
Helt fantastiskt! Vädret, gästerna, personalen, livet! Kan det bli bättre???
Har försökt fotografera några badande hundar men de tittar på mig som om jag inte är klok, vem sa att hundar är kloka? Är dom? Då måste det innebära att jag inte är ... Hmm...
Nåväl, så fort jag gått därifrån ringer tjejerna och säger: -Nu badar dom... HAHA...
Och sedan undrar de varför jag tänker kasta tjejerna i sjön...
Sålde båten igår. Åkte till en sjö och la i den för provkörning. Glömde sätta i bottenpluggen...
Var faktiskt lite spännande en stund när halva motorn stod under vatten och badbryggan låg 2dm under ytan... Drog på och körde upp den på land och pumpade ur allt vattnet - det var mycket!
Men men, han köpte den ändå. Skönt att folk kan göra en bra affär ibland, den här gången var det han!!!
Sara & Nathalie var här i helgen och gjorde oss arbetslösa, som vanligt! Satte på mig skor och jacka för att gå och hämta tidningen, öppnade dörren och där låg den... Tufft liv...
Glad Påsk på er!

070328
Nära 20 grader och klarblå himmel - livet är underbart!!!
Jennifer & Ulrika har nu varit hos oss och djuren i 3 dagar och allt går jättebra!
Snacka om att ha tur med vädret, solen gassar, fåglarna kvittrar, hundarna badar och katterna spinner!
Bättre än så här blir det inte!
Nä, jag går ut igen - hej då så länge!

070324
Idag är det sol och varmt enligt SMHI... Mulet, disigt och +4 grader.
Men det ska ju bli vår nu, utlovat ca 15 grader hela den kommande veckan, så vi får väl hoppas!!!
Pärlorna Nadine och Sara har lämnat oss i sticket efter deras 4-veckors prao, underbara tjejer som verkligen gick in för jobbet och blev älskade av alla djuren. Och oss!
Lycka till i framtiden, lyckliga djur som får er som "ta-hand-omare"!
Fast vi ses ju till sommaren igen, välkomna tillbaka!!!

Nu har vi fått hit två nya tjejer som praoar över helgen, Anna & Jannika. De överlevde första natten i alla fall, vaknade och hjälpte till med vovvarna och katterna imorse. De verkar också jätteduktiga även om de är lite yngre.

Det nya katthuset har fått uterum på sjösidan och blir vädret bara det utlovade så lär de andra uterummen bli klara denna veckan. Det behövs för det kommer katter till det huset redan den kommande helgen och sedan är det i stort sett fullt i alla rum ett tag framöver. Härligt!

070221
Efter några veckor utan snö och ganska hyfsat väder kom den då - vintern...
Hörde varningarna igår och fixade iordning gården för ovädran igen...
Fyllde bränsle i elverket och snöslungan, kopplade på värmen i utsatta ledningar och låter kranen i förrådet stå och droppa. Burit in ved till kaminen, jo det brinner i den nu, och fyllt på pelletsförrådet.
Plockat undan allt, hoppas jag, som brukar trassla in sig i snöslungan, verkligen dubbelkollat vilket som är bränslekran respektive choke på slungan. Skakat på jeepdunkarna för att se om det finns en liten skvätt kvar...
Ja  ja, ni vet - i alla fall ni som bor på landet...
Men det känns som om vi är klara med det mesta så kom igen du bara, Kung Bore, den HÄR gången vinner du inte!!!  (Aktuella resultat: Bore 3 - Vi 1)
Räddningen

070127
Nu har det varit kallt några dagar, idag sol, snön ligger kvar och det är -4.
Kerstin är hemma med sitt nya knä i titan, så nu är hon värd sin vikt i guld - igen...
Vi har haft strul med Internet, jo jag gillar åska ändå..., men nu verkar det fungera igen. Ni som mailat och inte fått svar, ni ligger säkert i Inkorgen men har ni inte fått svar inom några dagar så maila igen är ni snälla.
Hoppas vintern stannar några dagar, det är ju jag som får städa nu och jag föredrar amält snö framför lera...
Ha en trevlig vår - Vad gött det låter!!!

070116
Sol, 6 grader varmt och en nordvästlig vind på 3ms.
Fixat till lite ny design på sidorna, hoppas ni tycker om den.

070115
Nytt år och en härligt gnistrande vinter med massor av snö och på sjön ligger isen som en spegel!
Hmm, nytt år är det i alla fall...
Julen och Nyår ar avklarade, i år igen, och allt har varit fantastiskt på Pensionatet. Massor av lyckliga hundar och katter som trotsat vädret. Orkaner och regn hör mer till vardagen än man kunde tro. Gräsmattan är numera en lervälling och sjön svämmar över då och då som vissa av er märkt...
Massor av nya hundar och katter har hittat till oss och det tycker vi är extra roligt, underbart när katter, hundar, hussar och mattar uppskattar allt jobb vi lägger ner för att djuren ska ha det bäst!
Om bara vintern kunde komma snart så det blir lite mer lättstädat och ljusare.
OK, jag lär väl ångra den önskningen snart när kylan tränger genom väggarna, pelletsen sprutar ur brännaren och temperaturen visar neråt -25...
Ha en underbar tid fram tills dess!

061228
Julen är överstökad och som vanligt står man här med -Jaså... var det allt?
Inte mängden julklappar, alltså, utan all förväntan och väntan. Kalle Anka, maten, ja ni vet. Känns som man gjort allt det där förut, eller som de säger i reklamen "Dags att tänka på pensionen, kanske" Haha!!!

Hundarna och katterna har haft en underbar jul på pensionatet, det spinns och mås gott i alla kattrummen och hundarna har fått leka med alla gamla, och nya, kompisar. Tyvärr utan snö men vadå, bada på julafton är inte fy skam det heller...

Nu drar det ihop sig till nyår och som vanligt har vi inga raketer (Jag, Anders, är raketälskare...) så det blir lugnt och skönt som vanligt. (tänk att starta hundpensionat när man älskar fyrverkerier...)
Jaja, det ska bli regn ändå så man missar ju inget...

Vi önskar er alla en riktigt trevlig nyårsafton, vart ni än är i världen, och ett
Jättegott Nytt 2007!

 

061221
Dimma hela dagen och Kerstin fyller år...
De första gästerna har flyttat in i nya Katthuset! De verkar verkligen att trivas, huset är julpyntat och Othilia blev först! Med sig hade hon ett mjukdjur, Katten Jansson, och det passade suveränt bra då hon faktiskt var bokad i just det rummet. Katten Jansson är målad på väggen där, så Othilia kände sig hemma med en gång!
Nu väntar vi bara på att jullugnet ska lägga sig över Sverige och våra gästers mattar & hussar.
Vi har tvärtemot några av årets mest arbetssamma veckor framför oss med det är bara roligt! vad kan vara bättre än att få umgås med era käraste familjemedlemmar över julen!
Vi lovar att alla ska få en julklapp och extra spring och kel!

En riktigt God Jul till er alla från oss alla - och det är många just nu... GOD JUL!

061210
Fantastiskt! Frost på morgonen - redan den 10:e december!!!
Och på radion i Göteborg varnar de för problem för pollenallergiker till jul.
Vi hoppas på snö fram emot midsommarafton, infaller den i februari? -Fattar ingenting just nu...-Heller, inflikade Kerstin med ett ljuvt leende... Vad det nu är...

061203
Hemma efter en fantastisk semester i Sydostasien.
Nu är man van med lufttemperatur på 35 och havstemp på 31 grader så det kändes att kliva ut på Landvetter... Även om vi har rekordtemperaturer fortfarande här...
Vill du se mer av resan klickar du på Kryssning 2006 här till vänster.

061109
Sol igen och 5 grader, en underbar höstdag!
Snön är borta och allt är som det ska igen, lerigt, kladdigt och underbart blött!
Som många av er vet så reser vi på semester och är borta mellan 13:e november och 7:e december. Hundpensionatet är då stängt men Kattpensionatet är öppet med hjälp av Andreas, Bosse och Annika som ser till att allt är precis lika bra som vanligt.
Ha det underbart så länge så hörs vi i december igen!

061105
Så var det dagen efter Halloween. Vi satt lugnt och tittade på TV och var såå nöjda med dagen och att vi bor på landet så att man slipper få ägg kastade på bilar och hus...
HAHA... Vi slapp alla dumheter men rätt som det var blev våra hundar oroliga och vi hörde att någon eller något smög omkring utanför i mörkret...
Vi gick runt och tittade ut överallt men hörde bara tissande och tassande, och det var INTE från gästdjuren...
När vi står där och spanar i mörkret så hoppar plötsligt dessa monster fram ur den magiska natten... Tryck HÄR om du törs...?

060902
Så var det september då... Men de säger ju att sommaren är på väg tillbaka... Vi får väl se.
Lekte med Mastiffen Balou i hagen och försökte lära honom att gå igenom lektunneln. Varför det, undrade han, när man kan äta upp den istället... Vilket trams!
Jaja, lyckades rädda den till slut och vi såg båda nöjda ut, så slutet gott allting gott. Men vilken underbar vovve han är!!!

060829
Så var de flesta andra tillbaka från semestern... -Trodde vi...
Det är fortfarande fullt i alla rummen med härliga katter och hundar. Sommaren har varit underbar, både för oss och alla djuren, heta lata dagar i solen med mycket bad i sjön för de som ville och det var de flesta! (Hundar alltså, inte sååå många katter som badade faktiskt...)
Tack alla ni som lät oss låna era älsklingar så att vi fick ge dem den semester de så väl behövde.
Nu ser vi fram mot hösten, faktiskt, och en aning svalare temperaturer. På tal om det kan ni nu se hur temperaturen är hos oss om ni klickar på knappen "Aktuella temperaturer" på startsidan. Finns säkert någon mer knäppis som jag därute som tycker sånt är kul, jag har absolut ingen förståelse för det hos min älskade sambo Kerstin... Trots att hon fått både ny symaskin och dammsugare...
Imorgon ska vi flyga luftballong över Göteborg, så om ni ser en sådan och i den en gubbe med kamera tryckt mot näsan så är det förmodligen jag. Vinka i så fall så lägger jag upp bilden här...
Ha det så bra tills nästa gång, kramar på er alla underbara vänner!

060619
Så var vi äntligen tillbaka från semestern, borta bra men hemma bäst...
Vi var ute med husbilen ett par veckor och åkte ner till Karlskrona och följde sedan sydkusten via Österlen och sedan upp efter västkusten. Vilket vackert land vi har! Vilka playor det finns där nere, långgrunda sandstränder! Bilderna vi tog på hundarna där får folk att tro att vi var vid Medelhavet...
Sedan tog vi husbilen till Arlanda, parkerade den och flög till Icmeler, Turkiet. Femstjärnigt hotell med All-Inclusive - FANTASTISKT!!! Tack Mamma - som bjöd!!!

Men nu är vi hemma sedan en vecka och det är fullt i husen igen, två härliga tjejer kom hit och skulle varit här denna veckan, Amira och Ellen men de lämnade oss redan igår då Ellen blev omkulldragen av en vovve på grusvägen, i bara kortbyxor och t-shirt... Aj aj aj... Skrubbsår precis överallt och transport till vårdcentral för omplåstring. Skam den som ger sig, de kommer tillbaka v44 istället!
Idag kommer "nästa tjejer på kö", Caroline och Annikki, för att stanna ett par dagar med hundar, katter och bad!
Och snart är det midsommar med sol, sill och ja, ni vet...
Tills dess - slit ut hängmattan!

060512
Det blev ingen vår :-( Det blev sommar ;-)
Sommarvärmen har legat underbar över oss i flera dagar, badtemperaturen i sjön har redan stigit till sköna 18 grader, personalen har premiärseglat och hundarna har svårt att välja mellan skog eller bad - det blir alltihop. Katterna håller sig mest ute i solen och verkar riktigt nöjda med livet, så fort någon kommer i närheten springer de fram till nätet och "pratar" och stryker sig, ett jättehärligt gäng!

060503
Äntligen verkar det som våren kommer "på riktigt".
Hoppas gräsmattan torkar upp fort så vi kan börja använda den igen. Än så länge är det enbart skogen som gäller men det är ju inte helt fel det heller.
Alla glada "badhundar" njuter av dikena runtomkring som är fulla av nånting som kunde klassas som vatten om det var lite mer lättflytande... Fast det innebär ju bara att man "måste" bada i sjön efteråt...

060423
Äntligen vårvärme! Och så kom dom då - getingarna...
Varför glömmer man alltid bort dom på vintern? Eller som någon sa:
På vintern finns det inga flugor på sommaren, så sant så sant...
Lerbacken på tomten börjar torka upp och mer och mer anta formen av en gräsmatta, snart är det äntligen dags att börja klippa den.
Hundarna har tagit premiärdoppet i sjön och katterna sitter och kråmar sig i vårsolen och livet är i allmänhet underbart!
Frivilligarbetarna kommer och går, det finns fortfarande någon enstaka vecka kvar i sommar om det är någon som vill jobba gratis bara för att det är kul. (Jodå, dom finns...)
Jobbet innebär hundrastningar och kattskötsel och lönen är badbrygga, fritt lån av segeljolle, husrum med radio & TV med en massa kanaler, färdigmat till mikron och ett alldeles underbart liv med alla djuren - och så oss förstås. Någon hake måste ju finnas...
Är du intresserad så hör av dig, minimiålder är dock 14 år.

060313
Nu får det snart räcka med vinter, ett säkert vårtecken är i alla fall här - veden börjar ta slut...
Anna har kämpat på ensam med alla djuren över helgen och skött alltihop riktigt bra. Vi finns ju alltid i närheten men inget klagande från den tjejen inte.
Fortfarande 19-20 minusgrader varje morgon och sol och dagsmeja på dagarna, solen värmer underbart och hundarna kan sträcka ut ordentligt på isen. Anna lämnar oss tyvärr idag men Josefin har kommit istället och skall hjälpa oss under dagtid denna veckan. Visst har man ett härligt jobb när tjejerna ber om att få göra det åt oss...???
Fullt spinn i katthuset och webkameran går, vi visste ju att några ville ha en kamera där men inte att ni var SÅ många. Det ringer folk emellanåt och säger att de såg oss kela med katterna därinne - jättekul!


060306
Vintervädret är underbart, sol, vindstilla men -22 är lägre än Glocalnet...
Skall försöka skriva in vilka perioder som finns ledigt under högsäsongerna på förstasidan, det kan givetvis ändra sig minut för minut men jag uppdaterar så fort jag hinner.
Anna & Alice har varit här över helgen och nästan gjort oss arbetslösa igen, känns konstigt att hundarna är ute och springer hela dagarna utan oss men det tar vi igen under veckan. Anna har varit här flera gånger förut men för Alice var det första gången. Hoppas båda kommer tillbaka snart. Katterna har fått en 5-stjärnig omvårdnad under helgen med mycket kel och spinn. Totte fann favoritplatsen i väggen. Ja du läste rätt, han parkerade sig i gången inuti väggen och tyckte det var helt ok, det tyckte inte vi. Vi lockade och pockade och till slut kom han in och ligger i fönstret som de andra och, ja, spinner!

060227
Mera vinter, återigen -17 imorse!
Anna & Julia har lämnat oss i sticket och åkt hem till skolor och studier, hoppas att de kommer tillbaka snart. Hundarna och katterna sörjer också, det är verkligen fint i husen när de är här.
Annars är läget toppen, 6 hundar som alla går lösa i två etapper, de trivs verkligen i vintervädret, skaren bär så länge de inte springer!!!
Cayo är tillbaka till Tacos stora glädje, han blev lite ledsen när hon åkte hem för en vecka sedan, nu delar hon hus med Taco och Curry så vi kallar det för kryddhuset...

060221
Vintervädret fortsätter!!!
Sportlovsvecka 7 (Göteborg m fl) är avklarad och allt har gått jättebra, både hundarna och katterna har fått massor med nya kompisar och upplevelser. Nu är det dags för sportlov i bl a Trollhättan och det gjorde det möjligt för oss att få hjälp av underbara Julia och lika underbara Anna!
De tar fullständigt jobbet ifrån oss och vi kan ägna oss åt att... Jo, titta till och gosa med djuren - det går inte att vara utan dem ändå!
 

060212
Solsken och vinterväder, vackert som i Österrike!
Efter gårdagens morgonpromenad i 21 minusgrader känns det som rena värmeböljan med -7. Alla katter och alla hundar som skall fira sportlov hos är på plats, ett underbart gäng allihop. Det spinner i katthuset och kelas i varenda rum. Hundarna har redan hunnit bli kompisar och kommer att ha riktigt kul under veckan. Lite sorg blev det när Luna åkte hem idag men hon kommer snart tillbaka.
Webkameran är flyttad igen, det kommer ske ganska ofta så jag skriver inte mer om det, ni får titta in då och då.
Ha en riktigt härlig vecka och kör försiktigt i pisterna, på vägarna och barerna...

060209
Snöoväder!
Webkameran är flyttad till katthuset, där ser du några av de rummen som är mot sjösidan. Det verkar som om katterna kände det på sig och flyttade "ner en våning" men de kommer nog snart upp igen.
Är det ingen bild när du tittar beror det på att alla människor inte vill synas i rutan och det måste vi respektera. Täckelsen faller så fort det är möjligt igen!

060208
Mera snö men nu ligger temperaturen runt nollan - JÄTTEHALT!!!
Visste inte att hundarna kunde röra benen åt alla dessa håll, de ser ut som Bambi på hal is...
Lugnet före "stormen", bara ett par dagar tills Pensionatet är fullbokat igen, det kommer 12 gäster på fredag och checkar in. Både gamla stammisar och en del nya, det är jättekul!
Har börjat försök med en Webkamera, du hittar en knapp på Startsidan till den. Än så länge är det bara en bild på vårt akvarium (O ja, spännande...) men tanken är att sätta den i katthuset och kanske också på en speciell katt om husse och matte vill se hur bra han/hon har det hos oss. Man kan ju gå in från en dator varsomhelst i världen om längtan blir för stor...
Slår det väl ut så blir det fler kameror, även i hundhusen.
Vad tycker ni, vore det intressant?

060131
Vintern behåller greppet
Tycker ni också att det börjar kännas gammalmodigt med "Dagboken"?
Motvilligt får vi väl byta namn till "Blogg", fast ingen ännu lyckats förklara vad ordet står för. Någon som vet? Maila till oss!
Vi har haft ett antal underbara dagar med massor av snö, neråt 20 minusgrader och sol, det kan inte bli bättre. Hundarna flyger omkring i snön och katter tassar i alla fall omkring i den i uterummen, kanske inte lika lyckliga över den lilla snön som tagit sig in där men det går ju att gå runt...
Fåglarna har börjat kvittra igen mornarna blir ljusare och ljusare, det är t o m så att det börjar spritta i knäna!
Härliga tid som kommer! Vi ses i den!

060101
Gott Nytt År!


26:e dec, mycket mera snö nu!

Snön ligger 2-3 dm djup och allt är väldigt vackert här. Nyårsafton passerade lugnt, en del raketer syntes på avstånd men ingen av hundarna eller katterna visade någon tendens till oro! Lilla  Cockern Sausage far omkring i snödrivorna tillsammans med Buhunden Curry så det yr omkring dem, medan Rottisen Demi lunkar på i sin egen takt utan att bry sig om Blandisen Hugos vilda lekar med Dvärgschnauzern Daisy. Airedalen Buffo och Schäfern Taco har blivit utmärkta promenadkompisar i vinterlandskapet.
 

051227
Snö!
Äntligen blev det vitt på marken - och i luften, attans vad det blåser!
Hundarna blev som nyutsläppta kalvar på våren, fullkomligt tokiga i snön. Den enda som var lite misstänksam till en början var Victor, han kom till Sverige från Portugal i oktober och har nog aldrig sett så kall sand förut...
Annars ligger julefriden kvar över pensionatet, alla 8 hundarna och 23 katterna mår förträffligt. Julklapparna till djuren i år bestod av en rejäl skinkbit till hundarna och crabfish till katterna - gissa om alla blev glada!

050918
Regnigt och skönt...
Läste mitt förra inlägg om allehanda insekter och kryp. Kan väl ändå inte ha varit något större problem, för det är ju nästan bortglömt nu. Och lagom till nästa vår kommer de små odjuren som en överraskning igen - känns det igen???
Sommaren får väl betraktas som att vara inne i slutskedet, vi hade 0,5 minusgrader igår morse med is på vattenpölarna, hundarna såg lika förvånade ut som vi gjorde - Va? Kan man inte dricka vattnet...?
Inte för att vi brukar försöka men något liknande i alla fall.
Jag brukar beskylla en del för att vara ordbajsare men här blev jag visst en själv...
Idag har vi för första gången ett hundrum ledigt sedan juni månad, fortfarande är det katter i 11 rum, så bara 3 är lediga. Det är faktiskt rätt skönt med lite färre promenader ett tag då Kerstin skadat knät och jag får ta alla promenader på mornar/kvällar/helger medans hon går och kelar med katterna i katthuset. Nåja, det är ganska mycket jobb där också, jag vill faktiskt inte byta med henne, hon tillbringar nog ca 7 timmar med katterna dagligen! Men så spinner allihop också!

Så här såg det ut den 28/8 från vårt köksfönster, mmmmm härligt!
I år stänger vi hundhusen för semester den 14:e november och öppnar igen den 10:e december. Nä, vi ska inte ha så lång semester men vi inväntar lämplig restresa så vi måste förbereda så lång tid. Katthusen är öppna och välbesökta hela tiden av personalen som får en aaaning ovanliga arbetstider...

050725
Så, då är midsommaren över...Nåja, det var väl ett tag sedan...
Sommaren har ju varit alldeles, alldeles  -  underbar, trots att värmen lockat fram allehanda sköna ting såsom flugor, getingar, blinningar och ormar, konstigt att man alltid glömmer bort dem på vintern???
Nu tycker i alla fall jag att temperaturen är mer "lagom" och det tror jag djuren håller med om, katterna är piggare igen och hundarna rör på sig...
Några dagar var det bara sjön som gällde, även för de hundar som aldrig badar annars. Fast med 27 grader i vattnet tvekar ingen, utom ett fåtal, ni som känner er träffade vet...
Här är fortfarande "toksäsong" några veckor till innan vi går in på "högsäsong", dvs att det mesta är fullbokad men det är färre en 30 djur i kösystemet.
Vi har också lagt till en Bokningssida här någonstans där ni kan göra en förfrågan om plats en viss tid. Det är dock ingen bekräftad bokning, utan vi hör av oss innan via mail eller telefon och kollar så att allt är ok.
 

Till nästa gång:
Ta det lugnt och tänk inte på oss - det gör vi själva!

050623
Dan före dan... Midsommarafton, alltså...
Det ligger ett underbart lugn över pensionatet, alla hundarna trivs med stället och sina nya kompisar och katterna spinner och stryker sig och ramlar ner...
Birmorna fortsätter att växa och lära sig livet, de springer fram och tillbaka mellan ute & innerummen och slår kullerbyttor.
Vilket underbart jobb man har ändå...
Var bara tvungna att dela med oss av vardagen på jobbet...-kolla in här!

050621
Årets längsta dag!

Personligen tycker jag nog att de längsta dagarna brukar infinna sig i november...
Sommaren är här och vi får vår belöning för alla promenader i regn, lera och drivis under vinterperioden, nu badar vi med hundarna i solskenet, vattnet i sjön är över 20-strecket och alla husen är fulla med gäster inklusive de två kaninplatserna.
Dessutom har vi världens gulligaste birmaungar här, de är 5 stycken och nu 6 veckor gamla. De har precis lärt sig luckan och springer ut och in hela dagarna och krockar i dörren...
Midsommar närmar sig och vi önskar er alla en riktigt trevlig sådan, vi kommer att ha "fullt hus" med gäster så även hundarna lär sova gott på Midsommardagen efter all utelek!

Ha det underbart - det har vi!
Anders & Kerstin & djuren:
Jingo Dalmatiner, Bella Lab, Kasper Golden, Morgan Golden, Oskar Golden, Jeanne Rottis, Bingo & Fia Kanin samt de 21 katterna!

050513
Äntligen är vintern borta, våren är kommen, snart är det sommar!

Fick ta i lite där för det var ju ett tag sedan vi hördes senast...
Har haft fullt upp med alla underbara djur och den inte fullt lika underbara veden som skulle sågas och klyvas men nu är det gjort!
Lilla katthuset har fått tillökning med två rum så nu finns det fyra små snuttrum med uterum i det huset, uterummen blir nog klara i helgen, hoppas jag. Vi åker på semester nästan helg och någon vecka framåt, det blir Gotland den här gången, med hundar, husvagn och strålande humör. Vi måste ladda upp lite inför sommaren så vi kan underhålla våra gäster - era djur.
Praktikanter kommer och går och alla är bara bäst, nämner inga namn men ni som varit här vet att vi saknar er!
Nu är det dags att rasta hundarna och gosa godnatt med katterna och hundarna, så tills nästa gång:
Ha det!

050314
Och vintern är kvar, ett par decimeter snö och 5-10 minus varje dag - suck.
Kan man säga att vintern är lång och bister efter 1 månad i februari-mars?
Men, men, SMHI har lovat bättring om en vecka, där skulle man jobba, lova vad som helst och aldrig behöva skämmas för att man har fel... hehe...
Nä, förlåt inget ont om dem, de behöver ju sysselsättning som alla andra...

Sportloven är över och det börjar dra ihop sig till påsklov och då blir det full rulle här igen, massa goa vovvar och katter som får återse gamla kompisar igen. Ha det bra tills nästa gång!

050214
Så var vintern här... 2005 kom den i mitten av februari!
Det har snöat och blåst så nu har vi drivor på 1,5 meter, precis där vi skall gå med hundarna. De tycker ju att det är roligt förstås...
Labben Jax sprang iväg mot skogen och hade glömt att det är ett dike att ta sig över, det var bara morrhåren som stack upp ur snön, minsann tror jag inte att skymtade ett litet leende också...
Katterna har däremot valt att stanna inne, inget drömväder för en katt när snön yr runt knuten men inne är det ju varmt och mysigt.
Vi var och tittade/lyssnade på Björn Skifs show i lördags - rekommenderas!
Ha ett trevligt Sportlov alla ni som har det, alla djur som är här har det jättebra!!!
Vi har nu 6 hundar och 17 katter på semestervistelse.

050125
Vill du läsa mer om våra resa till Brasilien november -04, trycker du på Brasilien.

050124
Fortfarande sol!!!
Rätt svar på tävlingen den 5:e januari (se nedan) är att Tjuka är den där utväxten som sitter på en del träd och ser ut som ett litet runt tak på stammen.
Per är den lyckliga vinnaren och har därmed vunnit en fritidsweekend i det vackra, värmländska Mölnbacka för hela familjen!
Grattis Per med familj, passa på att ta en promenad runt sjön och kanske grilla något gott till kvällen. Grattis!

050122
NU - strålande sol och 5 minus - HÄRLIGT!
En ek mindre (med en kanot under), håller på att bygga nytt tak till ett förråd, det taket tyckte inte om sin plats utan ville hellre vara nere på gården.
Tack och lov att vi hade ett elverk under strömavbrotten så att alla djuren (och vi) hade både ljus och värme. Vi eldar ju med ved men cirkulationspumpen måste ju gå ändå. Dessutom MÅSTE ju hela julbelysningen på huset lysa...
Varit ute och motionerat Grand Danoisen Elton samt Golden Hampus och Labben Bella i skogen, alla älskar att springa med fyrhjulingen.

Så ser leksaken ut, måste erkänna att jag själv tycker att det är ganska roligt men det är ju inte därför vi köpt den...?

050105
Strålande sol och minus 15 (borde det vara...)
Vintern lyser med sin frånvaro men det gör inte smutsen från tassarna...
Idag har det varit tre tysta minuter för alla Tsunamioffren, det verkade som om t.o.m. katterna och hundarna satt/låg stilla den lilla stunden, sedan var det full fart igen!
Nu är det Trettonhelg och vi märker redan att det blir en aning ljusare under morgonpromenaderna, snart kommer båtmässan, f'låt, våren tillbaka...
Vi (läs Anders) har införskaffat en fyrhjuling för att Kerstin har så ont i ett knä så hon behöver den för att rasta hundarna (tycker Anders), vilken dag som helst blir den ledig... (Anders kör in den...)
Våra egna hundar, Rasmus och Sigge älskar att springa bredvid i 20-30km/t och även Labben Oban och Airedaleterriern Buffo tycker att det är dagens höjdpunkt!
Trodde att det skulle vara svårt att vänja dem men det var som om de aldrig gjort annat, och då ska man veta att Buffo skäller på allt vad bilar heter...

Kerstin har ju fyllt 50 och tackar ödmjukt för alla gratulationer och presenter från alla vänliga och goa människor, även om hon säger att det hade räckt med en gammkaffeburk!
Vad man gör med en gammkaffeburk?
Först letar man upp en i ett gammhus, lägger sedan lite mossa i botten och en bit Tjuka ovanpå och tänder på - garanterat myggfritt hela kvällen!
Den som mailar in rätt svar på vad Tjuka är vinner något!
(Nej Broder - ingen mer motorsåg...)

041107
Idag var det i alla fall soligt igen, en perfekt avslutning på helgen för våra duktiga helgjobbare Therese och Sofie som skötte alltihop perfekt och tom skrämde oss en smula på lördagkvällen med blinkande öronbollar och Halloweenutstyrsel...
Tack också till den underbara Pernilla som bodde, och jobbade, här söndag till fredag! Trots sin unga ålder skötte hon sig exemplariskt, lycklig den arbetsgivare som får äran att anställa henne senare!!!

Som ni förstår är det nedräkning här nu, detta är sista söndagen i Sverige på ett tag, på fredag bär det av till Sydamerikat...
 

Tills nästa gång: Stäng av datorn och gå och krama någon istället, det är både roligare och kan leda till mer... 

041016
Hmm, det var ett tag sedan... -Inte soligt och varmt längre.
Jodå, inne på Pensionatet känns det alltid som det mesta är perfekt...
Det har varit en fullkomligt overklig tid sedan i våras, fullt i alla rummen och långa väntlistor på djur som vill komma hit - underbart härligt!
Förlåt alla ni som inte fått plats men vi kan inte trolla, jo lite...
Nu är det nedräkning inför vår egen semester, så vi stänger Hunddelen i början av november och öppnar åter i mitten av december, kattdelen är öppen hela tiden under personalens, Bosse, Lotta & Andreas, ljuva omtanke.
Om ni undrar varför vi tar så lång semester, så är en del av den ett litet födelsedagsfirande...
Kerstin fyller nämligen 50 år den 21:a december och då kan vi inte ta semester, så vi firar i Brasilien i november istället!
Så här såg hon ut för 20 & några år sedan:
(Färglagd i Photoshop)

 

040907
Soligt och varmt!
Har äntligen fått in all ved under tak så nu är det klart inför vinterns köldknäppar, vi vill ju inte att de små liven ska frysa...
Vi har hittat en utmärkt nätbutik för alla hundägare, länk till den finns under knappen Butiken/Hundbutiken.
Alla ni som sett våra foton på väggarna och ni som fått några med er hem, så är svaret på era frågor att vi köper papper och bläck till skrivaren på InkClub, länk finns ute till vänster. Skrivaren har varit en Epson Stylus Photo 870 men byttes i helgen ut till en Canon i865.
Vi vill också på detta sätt hälsa till alla, mer eller mindre, oroliga mattar och hussar att sommaren avlöpt utan några större problem och att alla som är här nu mår fantastiskt och har jättekul med sina nya och gamla bekantskaper.
I år tar vi semester i november och de sista hundarna lämnar oss den 10:e november, vi öppnar igen den 9:e december. Kattpensionatet är öppet hela tiden och missarna vårdas ömt av Bosse, Lotte och Andreas under vår frånvaro.
Vart vi ska i år?
Brasilien...  Först några dagar i Rio De Janeiro och resten av tiden i Natal, drygt 200 mil norr om Rio. Det blir nog bra!
Krama er djur från oss (och varandra)!

 

040709
Regnigt och grått.
Lotta gick just hem för att gå på semester i 5 veckor, snyft.
Bosse är på semester sedan en vecka, snyft.
Ivan är kvar, hurra!
Bosse lovade att komma in och jobba om det blir dåligt väder, inte för att man vantrivs i solen direkt men...
Efter GP:s reportage om Fyrfota Vänner den 1/7:e har det varit värre rusning än någonsin, vilken genomslagskraft en tidning har!
Vi vill bara påpeka att vi inte bett GP komma hit utan det hittade de på alldeles själva, men ett stort tack skall de ha i alla fall, för reportaget blev ju jättebra - och stort...
Det stod dock att grannarna överklagat vårt bygglov men det gäller inte alla grannar. De som bor närmast var, och är positiva, det var bara några andra som var rädda, främst på andra sidan sjön, för att det skulle bli "ett herrans liv" men vi tror knappt att de märkt att vi finns, här är knäpptyst!!!
Detta beror ju på att både katterna och hundarna får minst lika mycket kel och kärlek som hemma, plus fyra promenader/dag för hundarna, så att de är helt nöjda med livet på pensionatet.

Vi kommit med en ny prislista, vi har ju inte ändrat priserna sedan starten 2000, så det är tyvärr dags att höja en smula för att "hänga med".
I priset som är "all inclusive" ingår allt, Mat (Royal Canin!), kattsand, rumsservice, individuell nattning/morning av ALLA djuren, kärlek, lek och omvårdnad (kamning, borstning). Lättare medicinering tar vi också hand om.
Dock inte kloklippning, trimning eller schamponering men bada får de gärna i sjön.
Detta pga att en semestervistelse på Fyrfota Vänner enbart skall förknippas med, just det, semester, skoj och lek. Inget som de små liven kan bli rädda för.

Vi har även hittat ett perfekt fyrverkeri för djurägare, UFO-ballonger som består av en 60-liters plastpåse med en paraffinbit under som man tänder på. Ballongen stiger, helt ljudlöst, till himlen och ser fantastiskt spännande ut!
Användes med fördel klara, kalla vinternätter, aldrig om det råder brandfara!!!
Paraffinbiten är visserligen helt utbrunnen när ballongen landar men en krasch kan ju inträffa.

Vill du prova så säljer vi dem här för 20:-/styck.

Jag körde upp för BE-körkort igår - det gick bra, så nu kan jag dra båten lagligt...Hurra!

Till nästa gång:
Ha en underbar sommar, det har vi!

040527
Min dotter Sandra fyller 18 år idag!!!  GRATTIS!!!
Nu är vi tillbaka sedan någon vecka från semestern som varit underbar och snart kommer vi att lägga in en liten reseberättelse från Europa.
Sommaren är i stort sett fullbokad både på hund och kattsidan, enstaka nätter kan finnas. En del avbokningar blir det alltid, så ge inte upp, ring oss och sätt upp dig (eller ditt djur...) på väntlistan.
Webkameran får vänta, lyckades få den att tanka upp en stillbild varannan sekund men det är ju rörliga bilder vi vill ha, så det får bli en mer avancerad kamera så småningom, om det skall bli något.
 

Tänk på att det är väldigt gott om fästingar i år så använd något fästingmedel på ditt djur, Exspot, Advantage, Frontline, Scaliborhalsband  eller liknande. Halsbanden har visat sig fungera bra enligt flera kunder. Alla finns på apoteket.

Läs mer om Fästingmedel här: www.fastingar.nu

040414
Vi har haft mulet idag, ALLA andra har haft sol...
Provar en sida med webbkamera (vi har fått bredband...), får se om vi kan hitta på något intressant att visa. Tanken var att sätta upp den i katthuset men det går tydligen inte att ha så långa USB-kablar att det skulle fungera. Har någon en bättre idé?
Vi åker på semester den 1:a maj och stänger hundhusen som vanligt men katthuset är öppet och personalen är på plats hela tiden.
Vi tar bilen till Italien via Österrike och hem via Frankrike (tror vi)
Det finns något som kallas Romantischer Strasse som sträcker sig från Würzburg till Füssen och skall vara en väldigt vacker väg, så den tänkte vi ta på nervägen. Vi åker med vår nyinköpta Nissan Patrol som lär ta oss fram även där det saknas det som vi kallar vägar.
Vår Europatransport

040207
Äntligen försvann isen från vägarna, både vi och hundarna har halkat omkring med livet som insats, nu väntar vi på våren... (som man alltid gör den här årstiden)
Häromdagen var det sol och flera plusgrader, hundarna sprang omkring i fågelkvitter och varenda katt var ute och gosade i solskenet. Hundarna springer fortfarande omkring och katterna gosar ännu men jag ligger inne nerbäddad... snörvel...
Det är väl ingen av er som någonsin gjort samma tabbe???  Hmm...
Idag kom det sju hundar och ett par katter, imorgon kommer det två hundar och åtta katter till. Kerstin får slita hårt när jag latar mig!

En liten påminnelse inför sommaren!
Vecka 28 finns det bara ett enda hundrum och tre kattrum kvar hos oss, övriga veckor finns det fortfarande ganska gott om platser men det bokas in sommardagar nästa varje dag, så skynda er att höra av er om ni tänkt åka bort i sommar...
 

040101
Årets första dag är en direkt följd av årets vackraste natt!
Snön ligger på träden som hänger över vår lilla väg och gör den i det närmaste oframkomlig, men det går att leta sig igenom trädtopparna och komma fram på andra sidan.

 Hundarna fullkomligt älskar detta, vi har nu sex hundar här, Vorstehn Chapman, Collievalpen Hogan med Golden Tilda, Golden Maddie, Flatcoated Retrievern Scooby samt Sixten Airedale. Alla går lösa tillsammans och njuter av semestern och hoppas att deras hussar och mattar har det nästan lika bra!
Ett rum står tomt, vilket är synd då vi sagt nej till ca tjugo kunder över helgen pga det varit fullbokat. Det är gamla bokningar sedan i somras som inte dykt upp, så vi får väl hitta på ett bättre system till storhelgerna.
Tre av de bokade dök inte upp men vi ringde runt på väntelistan så att några kunde komma med kort varsel, gissa om de blev glada!!!
Två familjer hade till och med ställt in sina resor för att de inte fick plats, vilket vi beklagar djupt!

De som är här är i alla fall överlyckliga, ett sånt gött gäng har väl sällan skådats!?
I katthusen är det arton katter och alla spinner som - katten...
Kattungen Ticket har lärt sin gamla rumskompis hur luckan fungerar så de far ut och in mest hela tiden.

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLIHOPA!!!

Anders & Kerstin

031225
Regn och åter regn...
Den 23:e var det -16,9 klockan 07:15 när vi var ute på morgonpromenad med vårt härliga hundgäng!
Labbarna Oban & Molly, Goldrarna Stina & Tilda, Springer Spanieln Asta, Vorstehn Chapman samt lilla Collievalpen Hogan springer alla lösa!!!
Det känns otroligt konstigt men härligt att bara öppna alla dörrarna och promenera ut i skogen tillsammans med hela gänget. När vi kommer tillbaka går alla till sina respektive rum och vänta på att bli insläppta. (Utom Oban som går till Astas rum...)
Juldagen är här och magarna mätta hos alla.
Katterna mår toppen och alla spinner och kelar, kattungen klättrar omkring i gallren till nöje för de andra.
Nu är det 18 katter och sju hundar här, och i eftermiddag kommer Airedalen Sixten att ansluta sig till gänget - gissa om han kommer att bli glad över alla nya kompisar. Några känner han ju dessutom sedan tidigare besök.

Tack alla mattar och hussar för julhälsningar mm - ni är verkligen härliga allihop - ingen nämnd och ingen glömd!!!

Nu ser vi fram emot Nyårshelgen och jag hinner nog inte höra av mig här innan dess så ett riktigt Gott Nytt År till Er alla från oss alla på - FYRFOTA VÄNNER!!!

031208
Hemma i solskenet igen!
Hörde av tillförlitliga (?) källor att vädret varit dåligt de senaste 14 dagarna...
Vi har varit i Venezuela och njutit i två veckor och badat och solat men vi har fått regn vi också så skillnaden har inte varit så stor... förutom 35 i luften och 28 i vattnet)
Helt klart är att Venezuela är ett land att rekommendera, inte bara för klimatet, priserna är jättelåga, en öl kostar 2-3 kr på restaurang, 1 kg hummer 30-35 kr och bensinen 25-30 öre litern!!!
Dessutom är folket där jättetrevliga, framförallt våra ständiga följeslagare från Sverige med diverse olika bakgrunder: Ringhalsare, pannbyggare, djursjukvårdare från Blå Stjärnan, Kioskarbetare till bredbandsbyggare (utan att ta order) ;-)
Vi har simmat med delfiner, flugit småplan över världens högsta vattenfall (Angel Falls i nationalparken Canaima, vid början av Orinocofloden och granne till Amazonas), åkt taxi i skrotfärdiga Chevrolet Malibus, Conquistadorer och andra dollargrin från USA, seglat med katamaran och (av någon underlig anledning) smetat in oss i svart lera som "smell's like shit" (som sagt - ölen var billig...), åkt småbåtar i mangroveträsk och tittat på Svarta och Röda Ibisar, Fregattfåglar och Pelikaner. De sistnämnda har en rolig hobby, de samlas på en liten båt i hamnen tills den sjunker av tyngden - då byter de båt..., avnjutit goda middagar i Juan Griego och titta på solnedgången över Karibien och ätit ännu godare middagar på El Pacifico på Playa El Agua på Isla Margarita mm mm.
En varm hälsning från oss till alla som varit med och framförallt till guiden Eva från Framtidsresor i Göteborg - bättre guide och resebyrå finns bara inte!!!

Nu är vi hemma igen och telefonen går varm, vi har redan hundar i fyra rum och katter i sju, isen har lagt sig på sjön och livet leker med oss och alla djuren!

God Jul om vi inte hörs före!!!
Anders & Kerstin

Vill ni se bilder så tryck på Venezuela
 

031003
Idag var det fuktigt...
Kycklingen lever och frodas, den börjar få fjädrar och färg - gult och svart.
Återigen har vi lämnat hem hundar och katter i mängd, konstigt hur det blir ibland, men de rum som lämnats har bara hunnit städas så har det kommit nya gäster. Den gångna veckan har vi haft inte mindre än sex helt nya hundar och sju helt nya katter men nu har merparten av dem åkt hem och vi har nu i stort sett enbart stamgäster inne.
Vår semester är nu bokad (Yeah) och vi stänger för hundar den 20:e november och öppnar igen den 7:e december, för katter är det öppet som vanligt hela tiden då Bosse jobbar heltid när vi är borta. En riktig pärla den är Bosse, utan honom hade en semester varit omöjlig!!! TACK, Bosse - om du läser detta!
Vi sticker iväg till Isla Margarita utanför Venezuela och om någon av er varit där så skriv gärna och berätta!
Nu är det fredag och vi väntar på Diggiloo, sedan är det dags för kvällspromenaden och den goa nattningen av alla djuren!
Trevlig helg på er alla!!!

030911
Kanonvädret håller i sig
En dyster dag i dubbel bemärkelse, inte nog med att det är den 11:e september och att vi alla minns exakt vad vi gjorde för 2 år sedan när Twin Towers kollapsade.
Idag rycktes utrikesminister Anna Lindh ifrån oss, hoppas verkligen att de får tag på den som gjorde det och att polisen får tillbaka möjligheterna att ingripa vid brott utan att själva anses vara de stora skurkarna, då kanske det blev lite lugnare i samhället!?

Något roligare...
En kyckling föddes idag i hönshuset - hon är redan döpt!  "Anna"...
Vår semester är spikad, vi åker den 21:a november och överlåter verksamheten åt vår underbara personal, hundhuset kommer att vara tomt men katter tar vi emot under tiden. Själva avfnjuter vi ett par Piña Coladas på Isla Margarita utanför Venezuela...
Hoppas att allt är bra med er därute, tack än en gång för alla underbara tackbrev från katter och hundar - tänk, innan vi startade detta hade vi hört talas om folk som talar med djur, men djur som skriver både vykort och mail smäller ännu högre. Man slutar aldrig att imponeras...

Vi hörs / Anders

030830
Sol och lite moln
Sommaren håller sig fast lite till med kalla nätter och varma dagar. Nu är det så där himla svårt att välja kläder igen...
Sommaren har varit fullbokad och underbar, en massa gamla stammisar och en massa nya bekantskaper har varit på semester hos oss. Jag törs nästan lova att alla är, och har varit, nöjda med vistelsen på Fyrfota Vänner!
Det är fortfarande nästan fullsatt i husen, vi har sju hundar och nio katter här just nu och om ett par dagar så blir det fullt igen.
Vi tänkte ta semester i slutet av november, början av december. Alltså i Nocember någon gång. Har du tänkt att resa bort någon gång då, så hör av dig i god tid. För katter har vi öppet som vanligt hela tiden, personalen tar hand om dem.
Nu skall jag ut och hugga upp den sista veden inför vintern så djuren, och vi, slipper frysa när den mörka, mysiga, årstiden infinner sig.
Tills nästa gång: Ha det riktigt skönt - det har vi!

030616
Åska och regn
Det låter illa men vädret har varit fint på det hela taget ett bra tag nu.
Bara några dagar kvar till midsommar och alla djurhusen är fullbokade fram till augusti med undantag för enstaka dagar då och då.


Bara gosingar här nu, fram tills igår hade vi en lite fräsig katt men även hon går nu och stryker sig mot benen på oss - till mattes stora förvåning...
På midsommarafton är både jag och Kerstin lediga och på "annan ort". Bosse jobbar dock hela dagen och stannar över tills vi kommer hem på midsommardagen - underbar kille!


Försäljningen av Royal Canins foder går fantastiskt, dessutom äter alla våra gäster det med mycket god aptit. Till alla pensionatsgäster bjuder vi i sommar på ett resekit, bestående av foderburk med fastskruvade mat och vattenskålar att ta med på bilresan. Vi lägger också i en liten gratispåse med den typ av mat som passar till din katt eller vovve!


Nu är det utlovat (?) att vi kommer att få bredband inom kort (?)och då ska vi försöka få upp någon/några webkameror så att ni kan kolla in att vi sköter oss hela tiden, haha!
Tills det händer något - ha en riktigt trevlig Midsommar och sommar - det har vi tillsammans med era, och våra, bästa vänner!!!

(Lite senare samma dag...)
Nä, det strular med bredbandet, tidigast om några månader...
Dessutom tog åskvädret och gav modemet en omgång så jag fick åka iväg och köpa ett nytt!
 Hej igen!

030316
Sol sol sol sol
Äntligen börjar det likna vår, även om vi inom ett par veckor kommer att säga:
Kommer du ihåg vädret för ett tag sedan? - När vi står där i snöyran igen...

De fem hundarna vi har här nu är helt enkelt underbara, alla springer lösa tillsammans, trots att en löper och inte brukar gilla andra tikar. Den enda killen här är Zacko och han är tretton år så han hinner inte ikapp...
Härligt i alla fall att alla kan leka ihop, det blir många timmar i solen och i sjön!

Katthuset är nästan fullt med spinnande små godingar, det spinns och kråmas i vartenda rum!!!
Imorgon kommer två till och då är det faktiskt fullt igen i ett par dagar. Underbart!

030312
Sol och blåsigt
Första dagen på flera månader (mannaminne?) som solen skiner, fast jag ser att den tydligen gjorde det den 26/2 också - hmm.
Fixat en massa länkar på sajten då det nya webbhotellet, eller programvaran inte klarade av tecknet "&" i filnamnen, hoppas det funkar nu.

Idag släppte isen från kanterna vid vår strand och våra hundar blev jätteglada men gladast blev Ice, New Foundland, som badade i 40 minuter. Vi satt på stranden och njöt av solvärmen som blev dubbelt så skön då den lyste både från himlen och speglade sig i sjön...

030226
Sol
Idag reste vi hela vägen till Vänersborg för att bada och såg inte solen på hela dagen!
Bosse meddelade glatt att solen skinit på honom och hundarna i rasthagen hela dagen...
Katterna låg också och gosade i solskenet när vi kom hem!
Vi ska aldrig mer åka bort...
Dags för ett "kors i taket"! Jag har lagt in nya bilder på ett djur igen, det känns som om det är ett par år sedan sist och jag ligger rysligt efter. Saknar ni någon så maila för förtur med inläggningen. Jag ska ikapp men det lär ta tid, det är ca 100 katter och hundar på tur...
Och om vädret blir bra nu - vem vet...
Kolla in Joker så länge.

030225
Disigt hela dagen utom på radion, där de pratar om sol hela tiden...
Nåväl, för de som är i Göteborg är det säkert skönt, vi trivs ändå!
Har idag haft besök från Royal Canin igen, nu kommer snart deras ljusskylt upp på vår vägg och blir god vän med Iamsskylten.
Det börjar verkligen se bra ut nu! Tänk på att du kan köpa din bästa väns mat hos oss nästa gång du kommer!
Vi märker verkligen skillnad på gästerna nu när de får den nya maten, i alla fall de som stannar ett par veckor eller längre. Många ägare väljer också att gå över till Royal Canins eller Eukanubas/Iams foder när de hämtar hunden/katten!

030222
Mul igen och blixthalka - underkylt regn...
Nu är butiken fylld med godis från Royal Canin, Eukanuba och Iams - allt till konkurrenskraftiga priser!!!
Inte nog med att vi erbjuder din katt eller hund det bästa inom foderforskningen, du kan numera köpa ditt foder hos oss till bra priser!

030216
Imorse hade vi -15,9 grader...
Nu har vi öppnat Butiken med försäljning av kvalitetsfoder och tillbehör.
Det är mitt i sportlovstider och jag måste återvända ner till djuren med en gång - HÄRLIGT!!!
Dessutom fungerar både mail och web igen efter ytterligare ett avbrott, tack för att ni hänger kvar och tittar in ibland!

030104
Snö och vinter igen...
Det webhotellet vi använde lyckades radera alla filer och konton på sina servrar och därför har tyvärr hela sajten legat nere sedan måndag 030127. Dessutom försvann då även kopplingen till vår mail, så ni som mailat till oss den senaste veckan ber vi om ursäkt för att vi inte svarat. Vi har helt enkelt inte fått era meddelanden!!!
Nu funkar dock allt igen, så hör av er igen!

Vi har bytt foder till djuren!
Skall vi nu vara bäst, så skall vi ha bra foder också, till hundarna serverar vi numera Eukanuba och katterna erbjuds Iams.
Troligen kommer vi att kunna erbjuda Royal Canin inom kort också, kanske även Hills - vem vet?

030118
Disigt och +5 grader
Nu är all snön borta och så även bilarna på isen - snyft, fast å andra sidan kan vi släppa hundarna lösa igen (på denna sidan, alltså...)
En före detta arbetskamrat ringde i fredagseftermiddag och sa att dessa sidor är suddiga - hmm, fredag eftermiddag var det, ja...?!
Vi enades om att det bara var kartbilden på Vägbeskrivningssidan som var suddig så den är nu utbytt! Tack Janne!

Just nu har vi nio hundar här, och vi som trodde att detta skulle vara lågsäsong, verkar lovande inför resten av året!!!
I katthuset är det dock bara 6 katter just nu men där blir fullt till sportloven.
Känner ni någon med katt så tala gärna om att vi finns - det kan ju löna sig...
Det vore ju roligt att få underlag till ett katthus till som vore bekattat under hela året och inte bara sommar, jul och sportlov. Vi får väl se...

030109
-4 grader och mulet
Första dagen på länge med temperatur ovanför -10-strecket - skönt!
Trots temperaturer stadigt på ca -15 med dippar till -25 så är det skönt att veta att alla husen klarar kylan med den nya vedeldningen. Fast det går åt mycket ved, hittills (sedan oktober) har vi eldat upp ca 25m3. En normalvilla använder ca 20m3 per år - och då ingår varmvattnet...
Så det blir till att öka farten på både sågen och klyven till våren!
Även det lilla katthuset har varit varmt och gott, fast det går på elvärme. Där krävdes det 3st element a 700w för att hålla 20 grader när det var som kallast, och det var det ju samtidigt med att huset var fullbokat...
Det finns ju bara två rum i det huset (med uterum) men de katter som varit där har tyckt så mycket om varandra att de fått gå fritt tillsammans i rummen och leka ihop!
För hundarna blir det inte så mycket bad nu för tiden för isen är ca 45-55cm tjock och utgör numera en kul bana att testa sina vinterkörningskunskaper på.
-Jag hade kunnat svära på att mina var bättre...
                                                                        Snyggt förtöjd i alla fall...

 

Dagboksanteckningar från 2001 & 2002 hittar du här: Gamdagbok