Start
Uppåt

Dagboksanteckningar från 2001 & 2002

 

021130
Snö på marken!
Härligt att komma hem till efter semestern! Det känns faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen, lite har man ju faktiskt saknat alla djuren, även om Thailand har gott om fina hundar och katter.
Bilder från resan kommer säkert så småningom...
Bilderna på ICE är nu fixade så att de går att se - det blir ju liksom lite roligare då...
Vi hörs!

021108
Disigt och härligt
Två dagar kvar till Thailand!!!
Saknar redan alla härliga vovvar och katter. Kändes väldigt konstigt när klockan blev 20 igår kväll och vi kunde sitta kvar framför TV:n. Vi tittade bara på varann och sa - vi behöver inte gå ut nu. Så det blev lökringar och något gott till...

Vi tar nu semester och kommer att vara svåra att nå men Bosse och Annika och Andreas kommer att vara här. På olika tider men det är alltid någon här som kan ta emot telefonsamtal eller besök.
När det gäller bokningar så är jul och nyår fullbokat i både katt och hundhus men det finns några rum i slutet av november och början av december.

Nu säger vi hej till alla och packar ner solskyddsfaktor 35.

Kram på er
Anders o Kerstin

021103 kl 21:22
Prislistan klar - om det inte är några trötthetsfel i den...

021103
Strålande sol, någon minusgrad och sjön har lagt sig!
Har lagt in en sökfunktion både på Startsidan och på Bilder-sidan där du snabbt hittar det du söker - om det finns...
Styrelsen har idag haft ett ekonomimöte som visat att det måste till vissa prisjusteringar - ähh, det där har vi hört förr, ska vi ta den om omorganisation också...???
Vi håller som bäst på att titta över prislistan inför nästa år, det blir vissa höjningar, tyvärr. Detta blir vår första prishöjning sedan starten år 2000!
Ha det bra till nästa gång - vi syns!

021031
Regn och mul för omväxlings skull...
Två månader sedan senaste uppdatering, skäms på dig Anders, AJ - nu slog jag mig själv på fingrarna - så slipper ni...
BugBear, säger bara BUGBEAR!!! Ett elakt virus som slank igenom Outlooks mailprogram och hindrade datorn att läsa hårddisken vid uppstart. När jag skulle fixa detta fick jag plötsligt bara ett alternativ, Ta bort partitionen? Just denna del låg hela hemsidan på och den försvann.
(Hehe - vilken överraskning, va! Allting bara borta - hehe)
Nåväl, efter att laddat hem den från Nätet så fanns inga knappar eller länkar kvar så jag har fixat en del och nu ser den lite annorlunda ut men hoppas du finner vad du söker.

Knapparna SKALL tillbaka på något sätt, jag gör det "sen", de fungerar i alla fall - tror jag.

Vi, Kerstin & jag, tar semester och sticker till Thailand den 10:e november och är åter hemma (hoppas vi) den 27:e november. Under den tiden är Fyrfota Vänner stängt för hundar men personalen, då tre, tar hand om katter och kunder.
Vill du boka eller fråga något särskilt ber vi dig vänta tills vi är hemma igen. Vårt bokningsschema är så invecklat att bara Kerstin förstår det, inget ont om hennes handstil.

Igår kväll var det en liten vovve som tröttnade på tennisbollen och åt upp den. Iväg till veterinären i ilfart, in med en spruta och efter elva uppkastningar var hela bollen ute igen. Dock inte längre i ett lekbart skick. Hunden mår finfint och skall på utställning imorgon - LYCKA TILL!

Inget dåligt förtroende man får, ta hand om utställningsexemplaret de sista två veckorna innan utställningen. Är inte det ett gott betyg så säg!?

Här kommer en liten intern hälsning från Sandra till kompisen på Plönninge som brukar läsa dessa sidor! HEJ!

Varmaste kramar från oss till alla underbara djur och deras lika underbara ägare!!!

Vi hörs efter semestern - om inte förr... vem vet?

020830
Hmm, här har man hittat på en underrubrik och så var det samma som förra...
Äntligen mulet igen...
Gissa om det badats mycket i sommar - även hundar som inte gillar att bada har vi fått att, på kommando, hoppa! från bryggan!!! Fast det är klart, med 30 grader i luften och 27 i vattnet så vill de flesta "svalka" sig.
Vem hade väl trott att det skulle bli en sådan sommar? Det är ju nästan så att sjön börjar bli luddig av allt hundhår!

Även på kattsidan så har det varit "hett", vi har haft fullt hela sommaren och nu har vi bara två rum lediga - av tolv. Så fortsätter det under hösten, fast i oktober finns det, än så länge, fem lediga rum.
Förra veckan var lite annorlunda, för första gången hade vi lite "fräsiga" katter... Tre av fem på norrsidan fräste åt allt de såg medan de andra samt alla på sydsidan spann ikapp. Jag antar att de var sura för att de inte fick sjö/höns -utsikt?
Säg till matte & husse att boka i tid nästa gång... 
 

020802
Äntligen mulet igen...
Nattens otroliga åskväder var fantastiskt att se på och både hundarna och katterna tog det väldigt bra. Vi satt ute på verandan hela åskvädret så att de såg oss hela tiden. Inte så mycket som ett bjäbb eller pip från någon av de 8 hundarna eller 17 katterna. Inte ens undulaten visslade.
Nu har vi haft ca 30 grader i flera veckor, så det känns skönt att "slippa" solen idag även om det nu är 27 grader ute.
Sommaren har varit "het" även på pensionatet med helfullt i alla husen och friggeboden är ombyggd så att halva boden har blivit två charmiga kattrum med egna fönster där katterna kan gå ut till sina uterum. Just nu bor Tusse (11kg!) i det ena och lilla Findus i det andra rummet och stortrivs med sjöutsikten.
När trycket lättar och vädret blir svalar lovar jag att återkomma med tätare rapporter och flera bilder, nu ligger jag efter sedan i februari och har dåligt samvete för det, förlåt alla ni som väntar!
Vi hörs snart!

020625
Mul o sol...
Hundarna är nyrastade och katterna spinner men Sydkorea har fått på nöten i VM :-(
Vi inser nu att vi måste utöka verksamheten på kattsidan med ett sommarhus (tror vi).
Trycket från våra kattkunder är oerhört under de tre sommarmånaderna och vi säger nu nej till ett tiotal påringningar om dagen för juli månad. Vi vill inte rucka på beslutet att inte dela katthuset på ute resp innerum på sommaren, så vi får helt enkelt se över om vi kan bygga ett "enklare" hus enbart för sommarbruk.
Fast det skall fortfarande vara lika mysigt!!!
Kanske enbart uterum under tak med väggar på gavlarna för vinden och regnets skull och med små "kattkojor" i klätterträden. De flesta katterna är ju i alla fall ute 75% av dygnet, så de skulle säkert trivas! Vi får se hur vi gör.

020618
Puh, nära 30 grader och lite regn och åska.
Nedräkning till Midsommarafton påbörjad och pensionatet är fullbokat till mitten av augusti. Härligt!!!
Just nu har vi 11 katter inne/ute i katthuset och alla verkar stortrivas, det ligger ett behagligt lugn över hela gården!
Några hundar har åkt hem så nu har vi Malin och Lisa -  blandraser Boxer/Whippet, Gina - världen goaste Rottis, Kajsa - mysig Terrier samt Cita - blyg Leonberger här.
Det vanligaste problemet, och största, brukar vara att vi har för många hannar som inte vill leka ihop - nu har vi bara tikar som inte vill leka ihop... Många promenader blir det i värmen och dessutom är ingen speciellt vattenälskande, utom jag...
Men vill de stå på stranden och titta på när jag badar så är det helt OK... Man får ju vara tacksam att någon vill ;-)

020606
Sol, värme och Nationaldag!
Hettan ligger kvar och sjön har blivit hela 21,5 grader varm - härligt tycker både vi och hundarna. Vi har bl a två labbar här nu som är helt övertygade om att de är uttrar eller något annat vattendjur. De springer raka vägen ner till sjön och simmar i 30-40 minuter innan de är nöjda. Vad dem heter? Otto och Cayo är det, förstås. Vår första Papillon kom till oss idag och är här på prov till på lördag, än så länge går det jättebra och han ser nöjd mycket nöjd ut - tacka för det när grannflickan är en vacker Softie...
Häromdagen kom en räv eller något annat rovdjur och stal tuppen och tre hönor, de andra tre tupparna gav vi bort ett par veckor innan, så nu finns det bara tre hönor kvar.
Om man inte räknar de åtta kycklingarna som kläcktes igår, förstås!!! En fåntratt till höna hackade ihjäl två men det finns ju i alla fall sex dunbollar kvar, fyra gula och två svarta.
Nä, dags för ett dopp i böljan, igen!
Vi hörs snart!

020516
Idag lite regn men nu ikväll skiner solen igen
Nu har vi haft sommarvärme ett bra tag, så skrivandet i dagboken har blivit eftersatt. Det är ju bara så kul att se hundarna leka i solen och sjön. Katterna ligger ute i solskenet och mår såååå bra!
Återkommer efter pingst...
Hänryck varandra...

020427
Disigt och lite regn
Det börjar se ut som om det alltid regnar i Hålanda men som ni vet har även vi haft sommarvärme ett tag - tänk, det tar inte lång tid innan någon säger att det är för varmt... (jag)

Har ni hört alla rapporter om att Kanarieöarna har blivit dubbelt så dyrt efter införandet av Euron? FEL!
Något dyrare men inte dubbelt!!! Förr så räknade man ju Pesetas och avrundade nedåt, nu är det Euro som man avrundar uppåt och där ligger den största skillnaden.
Fast, lite dyrt är det med ost, 5 skivor i ett paket för 22 spänn är väl saftigt men om tillverkaren heter Castillo De Holanda så må det vara hänt...

-bara för att de inte har Å i spanska språket...

Nåväl, livet på pensionatet går vidare med mängder av hundar och katter, den ena underbarare än den andre.
Bilderna släpar efter men det finns helt enkelt inte tid, även om det borde göra det för jag såg att besöksantalet på vår hemsida de senaste dagarna legat på 40+ vilket är helt fantastiskt för ett så litet företag i en udda bransch!!!
Tack alla ni som titta, kom gärna med kommentarer om förbättringar eller fel!
Jag vet att sidorna krånglar om man kör Netscape och kommer att fixa det senare.
Ha det väl och ta hand om era älsklingar så länge - hej hej!

020412
Regn och grådis, fast det var fint igår!
Nu är vi tillbaka från Gran Canaria och det blev en häktisk dag på pensionatet. Massor av lappar med bokningar och förfrågningar samt 83 nya mail...puh!
Vi har försökt svara på alla mail och ringa alla telefonnummer men många hade bara telefonsvarare där vi talade in något litet om att vi ringt.
Har vi missat just dig, så hör av dig igen!

Jag håller på att försöka komma ikapp med alla bilder som köar för att få plats här, därför saknas bildtexter på en del...

Vi hade en härlig vecka där nere, med både sol och regn och kalla öl, förlåt - vindar...
Fast det är jättehärligt att vara tillbaka i Hålanda igen och umgås med alla djuren!!!
På tal om det, pingsten är i stort sett fullbokad vad det gäller hundar och det finns bara ströplatser kvar i v 27, 28 och 31. Övriga veckor finns det längre tider kvar att boka - ännu...!
I jul (jo, den kommer!) finns det nu 3 hundrum lediga, så om du vet att du skall bort då - boka redan nu!
Nu väntar Ronja, Stuart, Rasmus och Sigge på sina promenader och inte skall väl gästerna behöva vänta?
Kommer ni ihåg Akitan Ona? Hennes husse skall flytta till London och Ona undrar om det finns någon som kan ge henne ett gott hem på landet? Vi skulle gärna ta henne själva om vi hade plats!!! Ring eller maila till oss om du är rätt person.

Ps. Min mor ringde just och berättade att hon inte fått några gratulationer på sin mail!!! Va!
Någon av er kan väl gratta ;) ?
elly.hakansson@swipnet.se

020402
Varmt men mulet
Så har då dagen infunnit sig när vi gör som våra gästers hussar och mattar, vi tar semester!
Min kära mor fyller 70år den 5/4 och bjuder barnen med respektive till Gran Canaria denna veckan - inte illa, va?
Vill ni gratulera denna underbara kvinna så maila henne på elly.hakansson@swipnet.se !
Vi har mobilerna med och är nästan alltid nåbara, annars är vi hemma igen på torsdag 11/4.

020310
Första riktiga vårdagen, fåglarna kvittrar som spön på en sportfiskeanläggning!
Som ni märker så hänger inte sidorna med riktigt, eller jag, om ni vill?
Har haft det i stort sett fullt i husen nu över sportloven, två praoelever (Emma & Linn), en rörläggare, hyrt grävmaskin, byggt ett par verandor, solat och bastat och badat i sjön.
Nu har jag i alla fall lyckats få in några fler bilder, så nu är det bara 8 katter och 4-5 hundar kvar att göra till Internetkändisar. Tack för alla härliga mail om hemsidan, det värmer att veta att ni tittar hit då o då. Vi är nu uppe i fantastiska 15-35 dagliga besökare på hemsidan!!!
 

020219
Solig dag igen - tack o lov!
Lite frostigt på marken så hundarna var rena hela morgonen, sedan gjorde solen sitt med leran...
Therese är tillbaka igen och förgyller tillvaron för djuren (och gubbarna med för den delen)!

020213
Första dagen med sol på lääääänge...
Väntar fortfarande på att få plats på det nya webbhotellet. Jag lägger upp sidor på den nya servern men inga länkar fungerar ännu. Det kommer att vara samma adress, www.fyrfotavanner.com, så du skall inte behöva märka någon skillnad. Dessutom tillkommer adressen www.fyrfotavanner.se . Har blivit lovad ändringaran inom 10 dagar, vi får väl se...

020112
Oops, vad tiden går fort när man har roligt - och det har vi!!!
Fullt ös hela tiden med gäster som kommer och gäster som går (snyft).
Ett och annat studiebesök hinner vi med också...
Det börjar lösa sig med plats för sidorna nu, bara ett par formaliteter kvar, sedan börjar det strömma på med fler bilder på våra härliga gäster - hav tålamod!
 

011229
Jaja, det snöar och är kallt - härligt!!!
Ursäkta för att det att tid mellan uppdateringarna men vi har "knôkfullt" just nu och hinner inte riktigt med...
Ett stort problem är ju också att utrymmet här på Utfors är fullt men jag letar nytt och återkommer så fort det är löst!
Om du vill vara garanterat bland de första att få information så maila ditt intresse till semester@fyrfotavanner.com så mailar jag när det hänt något.
Annars: Hundarna mår utmärkt och rullar sig som galningar i snön och katterna springer ut och in i luckorna och mår som prinsar o prinsessor!!!

011216
Och så bidde det tredje advent...
Vart tog de veckorna vägen?
Nåväl, tanken och pannan är inne i huset och resten av väggarna uppe, så nu är det bara lite inredning och rördragning kvar...
Idag var det årets vackraste dag (igen) med massor av rimfrost och strålande solsken. Hundarna har sprungit kilometrar på ängen och är sååå nöjda.
Vår egen Skrållan njuter i fulla drag av sin nya familj och Rasmus, Sigge och hon är absolut bästa kompisar och leker ihop hela dagarna. På nätterna leker hon själv...
Snus & Zack åkte hem igår efter en enda övernattning men de kommer tillbaka!

Ps. Upptäckte nu att vår hemsida nått maximalt tillåtna storlek, 10mb, så jag måste hitta på något för att kunna fortsätta men det löser sig snart - allt gör ju det!!!   Ds.
 

011201
Första advent!
Hund och katthusen är pyntade med adventsstjärnor och det verkar som om djuren faktiskt uppskattar det!
Det ligger en lugn julstämning över hela anläggningen.
Kontorsbygget fortsätter men ack-tanken har fortfarande inte dykt upp...
Huset har i alla fall fått väggar på en hel långsida, en gavel och halva den andra långsidan samt tak över halva huset. Kan inte bygga mer innan tank och panna är på plats...
När det gäller julen, så är alla platser fullbokade båda vad det gäller hundar och katter. Vill du så kan du sätta upp dig på väntelista, det blir ju alltid några avbokningar.
Ha en fortsatt riktigt trevlig decembermånad och var snälla mot varann och djuren, så kommer säkert Tomten i år med...

011119
Sol för tredje dagen i följd!!!
Solen "gassar" på dagarna och det är några plusgrader men isen på sjön blir allt tjockare och snart är det väl dags att spänna på sig skridskorna, ta ett par hundar som draghjälp och ge sig ut...
Vi hade ett par dagar med fullt vinterväder, sol från en klarblå himmel och dryga decimetern med snö. Jag fick hem schaktbladet till traktorn dagarna innan, så det var rena julafton för mig. Sa Kerstin.
Hon fick komma ut och titta på den fina plogningen senare, hon var sååå nöjd!

Samtliga hundar blev som valpar på nytt, de rusade som tokiga i snön och rullade sig så det stod härliga till.

Resningen av väggarna till kontoret/pannrummet har börjat, så snart kan vi flytta inskrivningen från katthuset...

Prao:n Bella återvände hem i fredags under stor saknad, både för oss och djuren. Vi fick en fin blomma med världens sötaste nalle hängande i en gren. Den har nu hedersplats i katthuset - Tack, Bella!!!
Bella ser du om du trycker på "Bella"-knappen här ovan till vänster.

011105
Sol igen men första rejäla frostnatten
Tänk vad underbart det är att vakna vid halv sju, för att väcka vovvarna och katterna. En morgonpromenad i skogen när rimfrosten gnistrar i solskenet. det var inte riktigt detsamma för två år sedan när man tillbringade den timmen i köerna vid Gårda...
Nog med sådant, det vill ni inte höra i alla fall...
Therese har varit hos oss en vecka och nu lämnat oss, mer om henne hittar du på knappen som heter Therese. Klicka på den.
Denna veckan har vi nöjet att lära känna hennes kompis Jennie. Vi önskar henne lycka till och hundarna älskar henne redan!

Bottenplattan till pannrummet/kontoret är klar och vi har börjat rita på hur huset skall se ut. Ackumatortanken på 2500l är beställd. Den och pannan skall in först innan vi börjar bygga väggarna - det är ju lite lättare så...

Fortfarande nästan fullt i hundhusen, trots att Tequila, Nicke och Baccus lämnat oss för den här gången.

Katthuset är betydligt lugnare, bara tre katter just nu. Var gör ni av era katter när ni reser bort?
Inte besvärar ni väl någon granne med det...
Om katten själv får bestämma - Fyrfota Vänner! 

011101
Sol från klar himmel
Hmm, inte sådant väder man brukar vänta sig i november...
Det är bara att njuta så länge det går, vi trivs och hundarna och katterna trivs!!!
Bosse är tillbaka hos oss igen och jobbar ihop med Cay och Gnidde. Dessutom har vi denna veckan haft glädjen att få ha en praktikant från gymnasiet i Dingle. Hon heter Therese och är numera mycket trött i benen efter alla promenader med hundarna. Jag tror t.o.m. att hundarna är lite trötta...
Tyvärr får ni vänta ännu lite till på nya bilder, vi hinner inte med just nu!
 

011025
Disigt
Pannrum/Kontorsbyggnaden är påbörjad, vi håller som bäst på att gjuta grunden så just nu ser det ut som en byggarbetsplats igen...
Xofus och Tequila är tillbaka igen och för Faxi & Lina samt Baccus är det premiär hos oss. Vi hoppas att de skall trivas. (Det gör dem redan!)
Vi (jag) glömde batteriladdaren till kameran någonstans i Svegtrakten så ni får vänta lite på nya bilder...

011020
Mulet men torrt
Sådärja, då var semestern avklarad...
Började med biltur via Strömstad - Norefjäll - Hokksund. Fortsatte sedan vidare genom Hemsedal och Sogn och Fjordane, genom världens längsta biltunnel (25km) och besökte Undredal där de lever på att göra getost. Bodde bl a i hytte vid foten av Briksdalbreen och släpade oss och hundarna upp till glaciären för att hacka ut en bit glaciäris till whiskyn. (Någon som är förvånad???)
Körde uppför Dalsnibban i decimeterdjup nysnö som sista fordonet för säsongen, läbbigt, och sedan ner till Geiranger för att några dagar sedan bo vid Trollstigen och Trollveggen. "Hemvägen" gick via Ålesund - Trondheim - Åre - Sveg - Karlstad... och sedan en vecka på Kreta (med flyg...) och nu är vi här!!! SKÖNT!!!
Vill ni så kommer det lite semesterbilder senare, men än är det smester, i alla fall över helgen...
Hoppas ni haft det bra också!

010922
Hmm, något blött i luften idag med...
Ja, jag vet! Det har gått för lång tid sedan senaste uppdateringen...
Jag gjorde faktiskt ett tappert försök igår, satt i tre timmar och lade in hundar och katter. När den sista var klar så, ja, ni vet... Så går det när man envisas med Disneylands, förlåt, Microsofts programvaror!
FrontPage kraschade och tyckte att jag skulle starta om datorn och försöka igen - tack Bill!
Nåväl, här är dem nu i alla fall, se och njut av våra underbara gäster som gör detta till ett så härligt jobb!
Dessutom har vi fått tillökning i familjen!!! Kommer ni ihåg katten Sassy med ungarna? Lilla Mynta med den röda fläcken i pannan bor nu hos oss och har redan efter ett par dagar blivit kompis med Sigge och Rasmus! Tack snälla ni som lät oss ta hand om henne, fast nu heter hon Skrållan, tror vi...
Nu tar vi faktiskt semester till den 22:a oktober (senast). Vi har katter inne på pensionatet i Cays, Gniddes och Andréas varma omsorg men inga hundar. Det går dock bra att boka in efter den 22/10, bara ring oss på våra mobiler, svarar vi inte så lämna ett meddelande så ringer vi upp. Glöm inte lämna telefonnummer bara!
Vi kommer att åka till Sogn och Fjordane i Norge för att tälta(!), fiska och peta oss i naveln för att ta nya tag när vi kommer hem. Vi känner att vi behöver det nu.
Tack alla ni som varit här, eller på annat sätt haft inblick i verkamheten och gjort vårt första halvår till en sådan jättesuccé!!! 
Så här ser vårt ekipage ut:

Se upp om ni ser oss, ni vet ju att vi är lite smågalna... men kom gärna och hälsa på!

010910
Mera regn och ca 11 grader
Ut och njut, sa jag...
Det gjorde jag och sitter här nu med en dunderförkylning. Tjejer snackar om att föda barn...
Katter och hundar kommer och går, nu har vi åter haft fullsatt hundhusen och nästan fullt i katthuset. Katthuset har dessutom fått både värme och belysning, så nu är det jättemysigt att gå in där och gosa med de små liven!
Jodå, alla oroliga, hundhusen har också ljus och värme sedan tidigare...
Vi har införskaffat en vedpanna och tänker bygga garage/kontor/pannrum i en byggnad, eftersom vi kommit på (surprise-surprise) att herrar Persson med anhang tänker göra livet ännu surare för el och oljekonsumenter. Så nu återstår att bygga kulvertar samt att byta ut de splitter nya oljefyllda elelementen till vattenburna sådana. Sedan eldar vi med ved som vi hugger själva. Då kan man i alla fall känna sig som en liten skattesmitare... 
Ps. Ikaross är på ingående...

010902
Dis och regn
Nu är hösten här, inte bara i almanackan men vad gör väl det - ut och njut!
Hade glömt att länka bilderna på Ikaross på första sidan, missa inte den underbara nallen!
Igår kom det en Malteser på 18 månader till oss, kul med omväxling till alla jättar. Cinderella (som hon heter) är faktiskt mindre än flera av våra katter. Bilder kommer senare. Mattis, Mimmi och Romeo har lämnat oss för den här gången, de har ju blivit stamgäster och kommer snart tillbaka - hoppas vi!

010828
Regn och 11 grader
Tack och lov för sådana här dagar!!!
Äntligen kan man unna sig att sitta vid datorn och göra uppdateringarna, det går ändå inte att vara ute mellan promenaderna. Vi kastar in ett par pinnar i kaminen, fikar och torkar upp innan nästa hoppolek stund.
Har nu bestämt att vi stänger hundavdelningen den 21:e september och tre-fyra veckor framåt. Vi tar då våra egna hundar och sticker till norska Sogn och Fjordane och bara pillar oss i naveln... Våra egna hundar blir ju lite försummade när vi har så stor beläggning på pensionatet.
Vi kom just in från en skogspromenad med våra egna. Rasmus verkar inte vara så smart som vi trott, jag tittade honom i ögonen, petade upp en kantarell i nosen och sa K A N T A R E L L högt och tydligt. Gav sedan kommandot SÖK och han stack! Han kom tillbaka tio minuter senare - utan kantareller!!! Ändå har jag sett på TV att det ska gå!
Nu är klockan 16 och det är dags att påbörja dagens näst sista promenader med våra gäster, ha det bra tills nästa gång!

010826
Varmt men fuktigt
Oops, vad tiden går fort när man har roligt...
Här kommer i alla fall en uppdatering på allmän begäran! Visste faktiskt inte att ni var så många därute som läser det här - jättekul!
Tack för alla goa mail!!!
Inhägnaden är i det närmaste klar och tur var väl det häromdagen när vi hade tre Greyhounds på besök, de fick springa av sig ordentligt därute. Många gamla bekanta svansar har kommit tillbaka och det tycker vi är kanonkul, de visar verkligen att de kommer ihåg oss och att de trivs här!
Sassy med sina fem små ungar har åkt hem, tyvärr. De var verkligen en anledning att springa in i katthuset varannan minut - underbara!
Alla ni som väntar på bilder med just era små älsklingar - hav tålamod, de kommer. Det är bara ett garagebygge som tar lite tid just nu!
Att man aldrig blir färdig! Är det någon som har semester och inget att göra? Kom och bygg! 

010815
Värmen slog till med full kraft!
Cay och jag tråcklade in över- och undertråd i 30 meter av staketet på den blivande Agility-rastgården, tom Cay fick svettdroppar i pannan, det du, Evy!
Har också fixat till datumen över uppdateringarna då en del undrat över hur jag kan ha bilder på våra gäster från 080808... Men vadå, vi VET ju att de kommer tillbaka...
Tack för alla underbara mail och kommentarer i Gästboken, vi blir flera centimeter längre för var dag...

010813
Sommarvärmen är på väg tillbaka!!!
Goldrarna Beda och Blondie samt Jack Russeln Morris har precis lämnat oss för den här gången. 
Vi har påbörjat slutgjutningen av staketstolparna och kommer snart att börja sätta upp staketet. Skall bli underbart att få en rejäl inhägnad hage där hundarna kan springa av sig ordentligt! Så fort staketet är klart ska vi börja bygga hinderbanor i alla dess former och färger. Liseberg - se upp, Hålandia Beach är på G!!!  

010808
Sol, regn och sedan sol igen.
Nu har Ona precis åkt hem till allas stora sorg, hon var verkligen en mycket speciell dam.
Katten Sassy har flyttat in med sina fyraveckors ungar, fem stycken är dem. Är det någon som vill se bilder på dem???
Det kommer men inte idag, bastun väntar innan det är dags för kvällsrastningen.

010802
Öhh, väder? Jo, det var nog ok!
Stora hämtningsdagen, vi hade fullt upp hela dagen, fast vi undrar fortfarande vart den lilla Cavalier King Charles Spanieln tog vägen. det var inte så att han rymde, han kom aldrig. Vi försökte ringa Matte o Husse utan resultat. Stackars lilla vovve, tur att han inte vet vad han går miste om...(Husse o matte kom inte heller...)
Leonbergerna åkte hem, det var en upplevelse att ha dem här! Underbara "små" vovvar som fann sig direkt. När vi nattade igårkväll lade de sig helt enkelt ner och sov tills vi väckte dem imorse!
Dante och Findus har tyvärr också åkt hem men de lovade att komma tillbaka!

010801
Vackert väder ca 22 grader
Augusti! Har smort in snökedjorna till traktorn - man vet aldrig...
Seyla och Birro åkte hem till de sina idag och lämnade oss andra sörjande kvar här... Hoppas att ni snart är tillbaka!
Annars var det en ganska lugn dag med mycket lek för hundarna och kel för katterna. 
Elvis, Dolly och Hilda anlände, tre Leonbergers varav den ena, Elvis, har en matchvikt på ca 80kg! Efter att ha varit på promenad med dessa bjässar gick vi in och upptäckte att vår Sigge bara är en liten knähund. Vilket han alltid vetat...

010731
Solen sken under morgondoppet.
Lugnet före stormen? Idag på morgonen har vi bara tre gästhundar och sju gästkatter, samt en iller, två kaniner och en undulat förstås. Utöver våra egna två hundar, tolv fiskar, två tuppar, fem hönor och fem kycklingar, alltså. Plus de %¤" råttorna på vinden...
Nu väntar vi på dagens gäster som ramlar in före och efter lunch.
Vi har också fått våra första bokningar på hundsidan till nästa sommar, det är ju jättekul. Så tänk på det om du vill ha plats nästa sommar - boka så fort du kan!

010729
Mulet men varmt, drygt 23 grader!
Många hemvändare idag, närmare bestämt fem hundar, en katt och två ödlor. Det blir lite som semester för oss ikväll (Bastu med dopp). Redan imorgon fyller vi rummen igen med nya lyckliga, fast det vet de inte ännu, semesterfirare. Vilka snälla hussar och mattar de har som låter sina älsklingar komma bort ett tag och förlusta sig!!!

010728
Varmare verkar det bli idag...
Möttes av en tråkig syn idag, en av våra gäster hade haft lite tråkigt (eller roligt) inatt och slitit sönder golvet och väggarna. Nu får vi pussla lite med de gäster som är inbokade ett par dagar framöver till försäkringsbolaget varit här. Lite tråkigt men det är ju sånt som händer.
Övriga gäster är överlyckliga över dessa vackra dagar som innebär mycket spring på ängen och mycket bad för de som vill. Till och med Akitan Ona (inga bilder ännu) har fått spring i benen och hoppar och skuttar omkring som den livligaste ungkalv!
Kaninerna har vant sig vid att se hundar och stampar inte längre varnande i golvet. Katterna sjunger ihop och ingen är längre blyg eller tillbakadragen, utom en som fortfarande är lite arg men det är han visst hemma också, sa matte.

010726
Ännu en varm dag
Katten Simon åkte hem igår, snyft. Stor saknad i katthuset eftersom han varit här i hela fem veckor.
Undulaten Giorgio kom igår och bor hos oss i vardagsrummet, bredvid kycklingarna och ödlorna och fascinerat beundrad av Sigge o Rasmus.
Klockan 09:50:
Nu är hundarna hundade, katterna kattade, illern illrad, kaninerna ninade, undulaten latad, Agamerna agamade, fiskarna fiskade (ähm, nä inte SÅ) och kycklingarna kycklade så nu tänker jag ta med några hundar på en simtur. 
Ha en bra dag, ni med. Hej hej!

010723
Soligt och varmt
Den 19:e tog vi in fyra nykläckta kycklingar från hönsgården och ställde i en låda i vardagsrummet... Igår vid den stora städningen i hönshuset fanns det ett ägg kvar som inte var kläckt så jag tog in det också och la i kycklinglådan. Vid 22-tiden igår kväll hörde vi att det pep inuti ägget och 00:15 imorse blev det ett himla pipande i rummet och en ny kyckling såg dagens ljus!!!
Nu har vi tre gula och två brunspräckliga små dunungar som piper ikapp!
Bilder ser du här!
För övrigt har dagen varit ganska lugn, det har kommit en Golden som heter Dante och en lite kisse vid namn Silja så nu är det fullt igen!
Dessutom var det en Berner Sennen med husse och matte här och tittade (och bokade upp tre veckor vid olika tillfällen). De hade blivit rekommenderade av Sennenklubben i Umeå!!! 
Man tackar ödmjukast!
Återigen måste vi säga att det känns otroligt skönt att veta att vi tänkte rätt när vi satsade på pensionat som skall vara "Nästan som hemma"! Tack alla!
Ni som inte varit här ännu (någon?), känn er varmt välkomna att hälsa på! Slå bara en signal innan så vi inte är ute i skogen precis då.

010722
Regn först, sedan sol och varmt.
Vår hittills jäktigaste dag, 13 familjer har varit här för hämtning/lämning, puh. Allt gick dock bra då Cay kom och hjälpte till med promenaderna, trots att han började sin semester i fredags, schysst Cay!
Idel glada och nöjda gäster med mattar och hussar, tack alla ni för allt snällt ni säger om oss och anläggningen!!!

Nu har vi följande gäster:
6 hundar, 12 katter, 2 kaniner och 1 iller.
Vi tackade idag nej till en papegoja, då dessa kan föra över sjukdomar till andra pälsdjur. Vi har visserligen en undulat inbokad men han får bo inne hos oss. En slangkoppling gick av och jag blev blöt. Haha! 

010721
Halvklart men kvavt och svettigt.
Och nu: Fyrfota Vänners dokusåpa,

 Livet på ett pensionat!

Kommer ni ihåg romansen mellan Mimmi och Kevin?
När Kevin flyttade ut flyttade Tequila in istället och de blev bästa vänner direkt. Nu har Mimmi åkt hem och lämnat Tequila åt sitt öde, å andra sidan har Hampus lämnat sin Meja, så vem vet, flyttar hon in hos Tequila???
Leo lämnade sin nyvunne vän Ona, Akitan, och katterna Charlie & Minimoj drog hem till sitt. Katten Ceasar blev den nytillkomna överraskningen och katten Sture käkar sin kyckling. Han lät alla smaka av den och blev snabbt populär i huset...
Ida och Simon har varit här längst och har ett tag kvar om de inte blir utröstade förstås. Kaninen Nikita får imorgon träffa sin nya kompis Yatzy som flyttar in i grannhuset, får se vad det kan leda till?
Ska Tequila acceptera Meja, eller väljer Meja någon annan kille. Ska Sigge sluta kasta lystna blickar på Nikita och kommer Ona att gå i badet eller bara fortsätta doppa tårna...
Huh, vad det är spännande, missa inte nästa avsnitt!!!

010718
Hyfsat bra väder, inget regn och ingen snö...
Cay håller på och bygger en kaninbur designad som en järnvägsvagn. Det skall bli spännande att se hur loket kommer att se ut, och om Cay tänker köra runt gästerna på en raggarsväng på Avenyen?
Förlåt alla ni som ringt och försökt boka in er hund/katt/iller men fått besked att det är fullt. Vi har bara 6 hundrum och 10 kattrum och har inga planer på att utöka mer än så, för då klarar vi inte att ge våra gäster den service och kvalitet som är vårt motto - "Nästan som hemma"
Illern Dundis har nu flyttat in i sitt hus, en friggebod där han disponerar ca 6kvm, fullt utrustat med klätternät, rutschkanor, labyrintkartonger och diverse rör. Han stortrivs, han har till och med fått en egen skylt på huset där det står Dundis! Vi tog ut honom på en promenad idag utanför både katt och hundhus. Gissa om de var intresserade? Dundis, däremot, brydde sig inte mycket om dom. Bilder på Dundis kommer nog imorgon, som sagt, det är mycket nu...
Skriv gärna en kommentar i gästboken, vore kul att veta om någon läser dagboken... Du hittar den på startsidan.

010716
Halvklart och ganska skönt jobbväder.
Rasmus bror Leo är hos oss igen till glädje för alla. Deras mamma Tyra kommer snart och hälsar på såg vi i gästboken, det skall bli riktigt kul!
Katthuset är nu färdigt vad gäller bygget, nu återstår inredningen i uteburarna med riktiga träd och småhus med klättermöjligheter och gömställen. Katterna älskar redan huset!!!
Imorgon kommer Illern Dunderklumpen som fått ett specialbyggt rum i smådjurhuset med massor av leksaker i form av rep, metallklätternät, rutschbanor mm. Han kommer att älska det!

010711
Äntligen regn
Försökte gräva mask igår men det var bara damm i jorden till 3 dm djup.
Vi skojade om att "cirkeln är sluten", några av våra allra första gäster är tillbaka, Emilsson och Filippa. (Filippa hette Filipsson förra gången men har nu bytt namn)
Några vovvar har vänt åter till sitt arbete efter välförtjänt semester men vi hoppas att de återkommer snart igen. Nu är katthuset fullt på alla 10 platser och vi har väntelista även där *fantastiskt*!!!
Uterummen på sjösidan är klara med nät och plasttak och på andrasidan återstår bara lite nät och rymningsskydd så kan vi öppna upp för dem också. Ni kan tro att vi är bevakade genom fönstren när vi arbetar utanför. Oj, vad dom pratar med oss!!!

010707
V A R M A R E  Ä N D Å
Idag hade vi 32,1 i luften och 25,6 i vattnet!!!
Tur att man inte bokat en resa söderut...
Nu är det en hektiskt tid, katthuset är fullbokat nästa vecka men inte riktigt klart ännu. Har letat på Nätet och inte hittat något liknande katthus närmare än i Vallentuna. Så nu behöver ni inte tveka längre (om ni gjorde det), skall ni lämna bort er katt ett tag - välj Fyrfota Vänner!!!

Vi har i skrivande stund 11 hundar och 4 katter som gäster här, så därför har uppdateringen av sidorna lite kommit lite efter, hoppas ni har överseende med det. Ni skall ändå inte sitta framför datorn i detta fina väder...

010627
V A R M T
Solen gassar och idag hade vi 29 grader i luften och 23 i vattnet...
Vi har, om möjligt, ökat takten ännu mer på katthuset då vi imorgon får 3 katter dit. Idag fick vi i alla fall nästan färdigt ett rum, så vi hinner, vi hinner...
På utsidan återstår bara nätet och dörrarna och inredningen.

Katthusets rastgårdar

Bokningarna ramlar in i en fart vi inte trodde i våra vildaste fantasier, gissa om vi satsat rätt ifråga om kvalitet!!!
I juli finns det bara strödagar kvar och vi har redan bokat in hundar över jul, skotträdda hundar över nyår samt bokningar i februari och april 2002.
Så passa på att boka så tidigt du kan om du vill ha plats nästa sommar!

010618
Sol och ca 16 grader
Alla infann sig kl 9:00 trots att vi hade firmafest i helgen...
Gnidde fortsatte med paneluppsättandet och Cay finsnickrade ventilationsöppningarna samt målade alla tio fönsterbågarna.
Själv åkte jag till frisören.
När jag kom tillbaka målade jag innertaket.
Kerstin sitter och sliter håret med bokningsschemat för juli, inte anade vi att efterfrågan skulle vara så stor. Just nu har vi 3-4 stycken på väntelista, ifall det blir några fler avbokningar, vi kommer verkligen att behöva ett hundhus till!!!
Fast jag tror vi skall bygga färdigt katthuset först och sätta upp staketet runt agilityängen.

010614
Ganska mycket sol
Idag satte vi upp innertaket i katthuset, så nu är det bara golvmatta, spackel målning, dörrar, innerväggar, galler och uterummen kvar. Och utvändig målning förstås - när panelen är påsatt...
Klart nästa vecka? Självklart...


010611
Sol och 14 grader
Börjat med panelen på katthuset och haft ett antal besökare som undrar om vi verkligen blir klara med katthuset på två veckor. Självklart svarar jag...
Någon som har en resa till Tahiti som ni vill bli av med???

Nä, skämt åsido, klart vi blir klara!
Idag reste Sonja hem efter att ha haft semester här i ett par veckor, det lilla charmtrollet kan du se på hennes sidor, klicka bara på namnet ovan.

010609
Regn, hagel, sol och blåst
Visste är det härligt med omväxling, 5 minuter sol, 5 minuter regn, 5 minuter sol, 5 minuter hagel (man ska ha husvagn...)

Haft i det närmaste fullbelagt senaste veckan men nu är det bara Labradoren Nico och katten Sonja kvar. Under juli börjar det bli fullt på hundsidan, även om vi fortfarande kan få ihop några platser. Katthuset hoppas vi blir färdigt nästa vecka, så kattplatser finns det fortfarande gott om.

Datorn kraschade för gott förra veckan och är nu rejält uppgraderad för att hålla ett tag till (AMD Athlon 850Mhz)

Vi har också bytt ut digitalkameran (Minolta Dimage 2300) mot en Canon PowerShot A20. Den kameran är betydligt trevligare att använda och klarar också av att ta bilder i mörker med blixt, det gör inte Minoltan!!! Varning!

010529
Inget dis, bara regn
Isolerade golvet i katthuset, sedan satte regnet stopp för mer bygge, så "gubbarna" fick gå hem vid 14-tiden. Då kom solen...
Hittade ett gammalt videoband med gäster vi hade förra året, Stina, Emilsson och Gräshoppan.

010528
Dis och regn
Faktiskt ganska skönt väder att jobba i...
Hundarna har varit ovanligt pigga efter "slöperioden" i den värmande solen. Torsdagen blev hektisk då alla var lediga och solen gassade från en klarblå himmel - som gjort för att besöka Fyrfota Vänner!
Tack alla ni som var här och visade förståelse för att vi inte riktigt hann med att prata så mycket med er som vi brukar.
(Vem sa "tack för det"???)
Förutom hundarna har vi nu besök av två katter, som bor i hundhusen, en Norsk Skogkatt och en lite söting på 9 månader. De har öppet till rastgårdarna men går inte gärna ut, det är väl lite kallt just nu.
Katthuset har fått tak och vi ska nu börja isolera golvet. Beställde glas från glasmästaren idag (och en handöverfräs från Jula) så att vi kan bygga de tio fönstren till kattrummen. Vi sparar ca 4000:- på att göra dem själva, bättre att köpa leksaker och godis till djuren för dem...

010521
Mera sol fast lite kyligt
Har fått ytterligare en kille till hjälp för att bygga upp anläggningen och nu tar det fart vill jag lova. Började med grunden till katthuset i måndags och idag, en vecka senare, lade vi på takstolarna!!!
Kerstin står som vanlig med gardinerna i högsta hugg...

Haft besök av en Rhodesian Ridgeback som heter Santo, läs mer om honom på hans sida!

Roligt är också att bokningarna ramlar in, nu ringer det faktiskt ett par stycken varje dag och bokar, så juli är i stort sett fullt redan, bara enstaka platser kvar i hundhusen, katter kan vi ta 4-5 till.

Hönsen har nu lagt 16 ! ägg på en vecka, bra jobbat!!!

010513
Sol sol sol
Oops, det var länge sedan jag skrev senast men det beror på vädret, vi tyckte det var roligare att leka och bada! med hundarna i det härliga vädret. Skyller hela tiden på att jag ska uppdatera sidorna när det blir sämre väder. Det blev det inte...

Överlevde 40-årsdagen men står här nu med 5 hönor och två tuppar...
Det första ägget kom imorse och vi delade på det till frukost - oj vad mätta vi blev... Men det var det godaste ägg vi smakat...
Idag fick vi utökning i hundgården av en ståtlig Rhodesian Ridgeback, bilder kommer som vanligt senare. (När det blir sämre väder...)

010503
Mulet 
Har städat upp på "byggarbetsplatsen" inför morgondagens stundande fest, Anders fyller gubbe (40) på söndag.
Har byggt en trappa från anläggningen upp till huset denna veckan, det blev ca 30 trappsteg... Gnidde har lossat på näten runt uteburarna och laserar träet med svartbrun lasyr - himla snyggt blir det!!!
Byggde en rök också, modell större, till hundarnas förtjusning, det blir ju en och annan broskbit i det rökta fläsket...

Har upprättat samarbetsavtal med en grossist som säljer allt inom djurartiklar, så snart öppnar vi en butik också!

Nu väntar vi på lördagen och alla gäster samt den utlovade solen, trevlig helg på er alla och tack för alla fina och vänliga ord ni gett till veterinärer och djuraffärer, vi får nu till och med rekommendationer från andra, välkända, djurpensionat. Tack! 

010425
Regn, regn och lite duggregn...
Nu är det verkligen dags för vårvärmen att hitta hit och torka upp i naturen!!!
Vi har inte kommit igång med det nya katthuset ännu pga att vi väntar på schaktmaskinen. Det är tydligen fler som vill anlita en sådan nu på våren...
Skissar också på var nästa hundhus skall stå, vi börjar väl bygga och ser var det hamnar...;-)
Leo skall lämna oss (åka hem, alltså) idag eller imorgon, det känns tragiskt nu när han är "en i familjen". Vår Rasmus, Leos bror, är hellre hos honom än uppe i vårt hus numera... -Det har Sigge mycket svårt att förstå!

010415
Soldis, 2 plusgrader
Påsken lider mot sitt slut, här har varit full rulle hela veckan med hundar, katter och en kanin...
Allt har gått jättebra, vi har tre hundar som är "långliggare" på 14-18 dagar. De har hittat sina respektive platser i nya flocken och leker tillsammans hela dagarna. Efter leken blir det gärna en simtur i sjön för svalka.
En dag kvar av byggstilleståndet, på tisdag börjar projekteringen av det nya katthuset. Det är alltid lika spännande att gå igång med nya byggen, skall man göra samma misstag eller kommer man ihåg lärdomarna?
Du missade väl inte målningen?

010405
Spöregn och blåsigt
Nu är bygget nästan färdigt, det enda som återstår är gardinstänger och sådant invändigt. Det kommer nog till helgen.
Två tjejer som heter Sandra & Johanna (Anders döttrar) kommer hit över påsklovet och hjälper till med djuren, det blir många promenader...
Nu tar vi också påsklov från arbetet med nya byggnader, efter påsk börjar vi med katthuset som nog blir ca 7 x 3,5 meter och kommer att ha plats för ca 7 kattrum, alla med egna fönster och utgångar till rastgårdar! De kommer att få det helmysigt!!!

010401
Dis & dimma
Har bjudit alla djuren på åkpass på Liseberg, mycket uppskattat. Hundarna gillade mest att leka med kaninerna och katterna tyckte Flumeride var häftigast, så nära vattnet och bara lite stänk...
APRIL, APRIL!!!
Ja, ja, den var dålig men Kerstin gick nästan på den...
Har möblerat om sidorna med bilder på en del av våra gäster efter önskemål. Bilderna är nu sorterade enligt Hundar/Katter/Övriga.

010329
Först sol, sedan "mul", nu snö!!!
Vi hade vår första annons i GP idag och det var lysande, fick in 8 nya bokningar bara idag!
Det verkar faktiskt som om vår idé med ett fåtal djur och god kvalitet faller djurägarna i smaken, härligt!
Härligt är det också att driva denna anläggning, massor med nya kontakter med djurägare som bara vill ha det bästa för sina älsklingar.
Nu är hundhus2 nästan klart, du missar väl inte bygget?

010327
Fortfarande sol och nu värmer den riktigt gött!
Pyret åkte hem idag till Zackos sorg...
Vi fick upp regelverket till de nya uteburarna till hundhus2. (Missa inte tävlingen)
Ett par hägrar flög förbi idag samt flera stråk med mindre sångsvan.
Storskrakarna har nog lämnat sjön, såg inga idag i alla fall. Första gäddplasket hörde vi idag - nu ÄR det vår!!!

010326
Solen lyser ännu men det är fortfarande kalla morgnar, det var -9 imorse.
Det blir inte så väldigt mycket byggt i sådant här väder, det är bättre att ta långpromenader med våra gäster. Katten Pyret fick också gå ut och titta på naturen och fåglarna, det var spännande!!!

010323
Håjaja, solen fortsätter gassa...
Byggt lite innerväggar och monterat galler. Njutit av vädret och lekt en massa med Zacko, en Schäfer/Golden hanne på 11 år som har mycket kvar att ge ännu, en riktigt lekfull och sympatisk herre.

010321
Det vackra vädret fortsätter!
Igår målade vi ett hundhus invändigt i påskgult under hundarnas övervakning...


Du målar väl inte utanför, va?


Såg du? Hon målade utanför!!!


Vardå? Jaa, där ja, usch!


Undan! Jag skall visa hur man gör...

010319
Tidig morgon med -7 och sol.
Sjön har lagts sig igen :-(
En av kanandagässen har fått ungar som kämpar i 1kvm stor öppning i isen.
Har lagt till bilder på Cockern Daisy. Jag trodde att jag gjort det redan men upptäckte att jag glömt det. Också.

010318
Strålande sol.
Sjön har börjat gå upp och fåglarna kvittrar ikapp. Väntar på två hundar och en katt som skall komma när som helst. Härligt när det finns gäster i stort sett hela tiden även när det inte är skollov eller andra ledigheter.
Senaste hundhuset har nu innerväggar och innertak, vi kommer måla samt lägga in golvbeklädnad nu i veckan. Kanske är det klart för inflyttning till helgen, det skulle vara skönt för det börjar bli fullt nu.

010313
Dis och solglimtar.
Minta ska tyvärr åka hem idag och saknaden blir stor, inte minst för Sigge & Rasmus som hade riktigt roligt tillsammans med henne.
Skall hämta skinnfåtöljer och stolar till hund- och katthusen idag för att färdigställa ytterligare rum till våra gäster.

010311
Dis och lätt regn.
Hade främmande igår, så efter morgonpromenaderna vid sju i morse så blev det ytterligare vila till nio...
Sedan tog vi med hundarna Sigge, Rasmus och Minta, en tio-årig labradortjej, på en tretimmars skogspromenad med bergsklättring och simning i strömmande vattendrag. De älskade det!!!
Promenaden blev väl lite mer avancerad än vi tänkt oss men hundarna verkar väldigt nöjda. Vi med.
Vi hade också besök av Pyrets (hankatt) matte  och Sune ,Greyhound, och hans matte och husse. De ville kolla läget innan de gästar oss. Härliga människor och djur och vi ser fram emot att ta hand om gästerna! De verkade väldigt nöjda och vi fick en hel del beröm som vi glatt slickar i oss.

010309
Lätt regn hela dagen.
Väggarna isolerade och 1 spånskiva monterad som innervägg - puh...
Gnidde har monterat reglar och haspar samt städat upp lite runtomkring, vilket behövdes.
Jag körde iväg en omgång skräp till tippen och kom på att det ju faktiskt är fredag så det blev inte så mycket mer gjort.
Nu är det dags för kvällspromenaderna med våra gäster.

010307
SOLSKEN
Golvet lagt!!!
Gnidde har tillverkat dörrar till två av rastgårdarna.
Victoria har varit här idag och om hennes besök kan du läsa mer här.
Vädret har varit underbart, det finns tom en viss känsla av solbränna i ansiktet...
Vi har klickertränat Sigge en liten stund och ibland verkar det som han förstår. Ibland...

010306
Såja, trossbotten ilagd och isoleringen lagd mellan golvreglarna. Imorgon kommer golvet att läggas och därefter isoleras väggarna. Hinner vi så börjar vi även med uppsättningen av innerväggarna.
Äntligen lite varmare väder, 2 grader varmt och blåsigt men det tar bra på snön, marken börjar lysa igenom här och där :-)

010305
Vi kommer att få vår första Praoelev!
Victoria kommer hit på onsdag för att se hur det är att jobba på ett djurpensionat.
Hon kommer att få skriva ner vad hon tyckte och lägga ut texten här.
Idag har panelen kommit på runt hela huset och imorgon ska vi isolera golvet.

             
 Victoria                      

010302
Åkte till Byggmax Bäckebol för att handla mer virke men blev mer eller mindre utslängd från lagret för att bilen stod i vägen för en av personalen. Detta efter att ha handlat för ca 200.000:- de senaste 6 månaderna. Dumpade virket utanför portarna under glada, förstående skratt från övrig personal.
Åkte till ByggMax Kållered och handlade av Håkan som är otroligt serviceminded och trevlig. Tack Håkan!
Fick in ytterligare ett par bokningar under maj månad. 
Köpte foder på Huveröds i Kållered och kan rekommendera denna affär, stort sortiment och trevliga, kunniga medarbetare!
Börjar också tala med tränare om samarbete inför sommarens kurser.
Missa inte vår ungdomskurs i sommar: Hjälp, jag har blivit med hund.
Kursen för alla de som skaffat, eller tänka skaffa, sin första hund. vänder sig till ungdomar 8-13 som behöver lära sig grunderna i hundskötsel mm. Är utformad som lägerverksamhet i 3 dagar med camping, hundvård, bad, grillning, fiske och allt som hör till...-Boka nu!

010301
Mera snö och -7 grader.
Spikade panel hela dagen tills fingrar och fötter domnade. En av gästerna, katten Missan,  hade hittat ett ställe där jag glömt en list och petat ut all isolering, har fixat det...
Öppnade luckan för att hon skulle få gå ut men visst var det skönare inomhus.
Körde av ett däck på traktorn så vi fick handskotta...

010228
Har anställt en person som hjälper oss bygga ett nytt hundhus och efter det ett katthus. Har idag börjat spika panel på nya huset som blir på 16,5 kvm liksom det första. När det är klart har vi plats för ca 10 hundar i de tre hundhusen. Ett av dessa tjänar som katthus tills vi byggt specialhuset för katterna.
Tyvärr kom det 25cm snö inatt varför arbetet stannade av lite men vi är igång imorgon igen!
Skall du boka i april så skynda, det börjar bli fullt, har 2-3 platser kvar.