Start
Uppåt

 

Även dessa missar har fått nytt hem!
Deras nya matte läste lappen på Ica och så var allt löst! Härligt!
De flyttade till sin nya familj i oktober 2009

 

Detta mailet kom till oss den 12:e augusti 2009

 

Såg på er hemsida att ni kanske kan hjälpa mig med omplaceringar...?

Jag måste flytta, till pälsdjursfri lägenhet 1/10, så det är med stor sorg jag måste omplacera mina katter... Katterna bör ha flyttat under augusti månad, så slipper de flyttstressen...
 
Här kommer lite kort beskrivet om katterna! (jag bifogar bilder som jag hoppas du kan para ihop med rätt katt! Ungarna har blivit ca 5 veckor äldre nu än när bilderna togs)
 


SUFI- lugnet själv. 5 år gammal. En mycket lugn och ödmjuk katt som inte tar konflikter utan drar sig tillbaka och ger ungar och andra katter förtur till mat och godsaker (jag vet inte om "undergiven" är rätt ord för denna "starka hona", men du förstår kanske vad jag menar!). Jag tror att hon skulle trivas ypperligt med någon ensam som har tid för henne ibland (hon pockar inte på uppmärksamhet men drar sig inte undan kel), ett lugnt hus vid en skog eller ett stall där hon kan jaga möss och komma och gå lite som hon tycker... Sufi har väldigt tjock päls och fäller ganska mycket när vädret går från kallt till varmt. Extremt god mor. Ute-katt.
 


Serafina - kelgrisen. 3 år gammal, Sufis första unge. Pockar verkligen på uppmärksamhet, ligger gärna vid fötterna under täcket på natten.... Pratar mycket. Kommer trivas i en familj med mycket liv och rörelse, gärna med lagom stora barn. HUR tålig som helst! Har blivit behandlad mer som docka än katt, och tar det med lugn. Mycket duktig mor. Väldigt späd i sig (det är alla våra katter), lite väl mager just nu kanske, eftersom hon fortfarande låter ungarna snutta så hon hinner inte riktigt äta upp sig igen.... Utekatt, har börjat jaga möss nu när hon har ungar.


Padd-Olle - f 4 maj 2009. En typisk busig lillebror som tror han kan komma undan bara för att han är minst... eller så kaxar han mest för att hävda sig! Sufis unge (hon fick 3, men två har flyttat!). Pratar mycket. Den ende av ungarna som tuggat i sig en hel mus... ännu innekatt.


Sky - f 27 april 2009. Motsatsen till Padd-Olle, en trygg storebror som var först med det mesta, men gör inget som inte verkar säkert. Utforskar noga innan han agerar. Han är den av ungarna som bryr sig först och mest om när mina töser vill leka att han ska jaga eller hoppa efter svajande snören etc (de andra ungarna verkar tycka att katter är något roligare lekkamrater än människor). Serafinas unge. Ännu innekatt.


Tindris - f 27 april 2009. Ensam tjej, tittar gärna på grabbarna en stund innan hon ger sig in i leken. Hon har inte utmärkt sig så mycket egentligen...  Serafinas unge. Ännu innekatt.


Smirnoff - f 27 april 2009. Stabil gosse som inte gör några hyss men heller inte utforskar först. Kan tänka mig att han får lite av Sufi:s lynne, lugn och tålig. Serafinas unge, ännu innekatt.


 
Om alla skulle gå på led på promenad skulle SKY går först, utforskande och noggrann så de inte råkar ut för några överraskningar. Efter honom skulle Smirnoff gå, lugnt och säkert men i exakt Sky:s fotspår (för säkerhets skull). Tindris skulle svassa efter, tätt följd av Padd-Olle som säkert skulle busa med hennes svans och försöka springa förbi hela gänget utan att se sig för.  Serafina skulle springa bredvid och träta om det blev för oroligt i ledet, och Sufi skulle lunka sist, övervakande så att alla kommer tryggt fram.
 
Alla katterna avmaskades förra veckan, men det är väl också det enda som är gjort med dem (det görs dock med jämna mellanrum eftersom de äter utomhus). Jag hade tänkt sterilisera honorna om jag blivit av med ungarna, men jag får nog överlåta det till nästa ägare eftersom tiden börjar springa iväg om man vill undvika katter som blir stressade både för operation och flytt... Likaså vaccination, Sufi vaccinerades för 3,5 år sedan, men sedan har katterna levt i "skyddad verkstad" så det har helt enkelt inte blivit av.

Alla katter har växt upp med små barn omkring sig, mina töser är idag 10 år samt 15 månader.

Jag vet inte om du vill veta något mer? Hittade just nu inte några superba bilder, men det kan jag såklart ordna om du vill ha "färska" bilder på katterna.
 
Denna och nästa vecka skolar jag in på dagis, men efter kl 16 är jag anträffbar om någon vill hämta sin katt här i Kungsbacka. Jag har två transportburar (men kan säkert fixa fler) ifall jag ska leverera, tid får i så fall beslutas efter avstånd. Om det är inom 5-6 mil från Kungsbacka kan jag åka i princip vilken dag som helst efter kl 16.

Jag skulle bli SÅÅÅ lättad om du kunde hjälpa mig.... har haft katt i 8 år nu, och det är inte roligt att behöva göra sig av med sina bebisar pga flytt, men nu blev det såhär.... sorgligt....
 
Eftersom jag är på dagis kan jag vara svår att nå på mobilen, men du kan ringa eller förmedla mitt nummer om du vill. Jag önskar då att man talar in ett meddelande om jag inte svarar, ibland ringer folk från jobb etc, och då är det ofta dolt nummer, vilket är ganska så frustrerande. 
Numret är 0703-909422.

Maila gärna till mig Louise
 
Tack så länge!
MVH
Louise